Predčasno glasovanje – lokalne volitve 2018

Občinska volilna komisija Občine Poljčane obvešča, da bo predčasno glasovanje za vse volivce, ki bodo v nedeljo, 18. 11. 2018, odsotni iz kraja stalnega prebivališča (kjer so sicer vpisani v volilni imenik volilne enote Poljčane), potekalo v sredo, 14. 11. 2018 od 7.00 do 19.00 ure na sedežu Občine Poljčane, Bistriška cesta 65, 2319 Poljčane.

Eko sklad – razpisi in izpolnjevanje vlog

Občina Poljčane vas v sodelovanju z Energetsko agencijo za Podravje vabi na brezplačno predavanje “EKO SKLAD – RAZPISI IN IZPOLNJEVANJE VLOG”. Predavanje bo v ponedeljek, 12. novembra 2018, ob 17. uri v prostorih Razvojnega centra narave v Poljčanah. Po predavanju bo omogočeno energetsko svetovanje, udeleženci se bodo lahko dogovorili za brezplačen pregled stanovanjske hiše s termo kamero, s katero lahko ugotovimo kje v hiši prihaja do večjih toplotnih izgub.

Predavanje je brezplačno. Vljudno vabljeni.

Obvestilo – lažni profili na socialnih omrežjih

Obveščamo vas, da Občina Poljčane nima oblikovanega nobenega uradnega ali neuradnega profila na socialnih omrežjih (Facebook, Instagram, Twitter,…).

Uporaba imena institucije, v tem primeru Občine Poljčane, in uporaba simbolike je zavajanje nepozorne in neozaveščene javnosti z jasnim namenom ustvarjanja zmede in netransparentnosti. Oblikovani zasebni profili kažejo na pomanjkljive moralno etične lastnosti posameznikov, ki na takšen način, torej z zavajanjem, hočejo manipulirati širšo javnost.

Občina Poljčane

13. Martinov pohod po zidanicah studeniških vinogradnikov

Vinogradniško društvo Martin Studenice vabi 10. novembra 2018 na 13. Martinov pohod po zidanicah studeniških vinogradnikov. Zbor pohodnikov bo ob 9. uri v Studenicah (pri društvenih prostorih). Prispevek posameznega pohodnika znaša 12 € in vključuje kozarec, degustacijo mošta, kulinarične dobrote kmečkih žena, toplo malico in pečen kostanj. Vabljeni!

 

Seznam vloženih in potrjenih kandidatur – lokalne volitve 2018
Koledar dogodkov in prireditev za mesec november 2018.

Objavljamo koledar dogodkov in prireditev za mesec november 2018 in vabimo k sodelovanju in udeležbi.

november 2018 november 2018.

Razstava ob 130. obletnici PGD Poljčane

Vabimo vas, da se dne 29. 10. 2018, ob 16. uri udeležite otvoritve razstave o zgodovini in delu poljčanskih gasilcev od leta 1888 do danes. Razstava bo v prostorih Občine Poljčane in bo na ogled do začetka meseca decembra. Vabljeni!

pgd

 

 

 

Pogoji za plakatiranje v času volilne kampanje za lokalne volitve 2018
VINOGRADNIŠKI POHOD PO GORICAH ČATEŽA

Vinogradniško sadjarsko društvo Poljčane vabi vse člane in občane, da se v soboto, 27. 10. 2018, pridružijo vinogradniškemu pohodu v organizaciji s pobratenim društvom VTD Čatež. Pohod bo potekal po trasi vinogradnikov v okolici Čateža in bo trajal 3 – 4 ure s postanki. Na poti bo več postojank s pokušino vinske kapljice in lokalnimi dobrotami. Prispevek je 12 € na osebo, prijave zbira Jurij Gaber na tel. 041 258 584, najkasneje do 24. 10. 2018. Avtobusni odhod iz Zgornjih Poljčan ob 6.30. Vabljeni.

POSNETEK 24. REDNE SEJE OBČINSKEGA SVETA, 9. 10. 2018
JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE AKTIVNOSTI TRAJNOSTNEGA GOSPODARJENJA Z DIVJADJO V LETU 2018
ZARISOVANJE TALNIH OZNAČB

Obveščamo vas, da bomo v času od 11. 10. 2018 do 19. 10. 2018 na območju naselja Poljčan in Zg. Poljčan opravljali zarisovanje talnih označb na javnih površinah.

Prosimo za razumevanje.

RAZPIS ZA FINANCIRANJE MLADIH OBETAVNIH ŠPORTNIKOV V SLOVENIJI
Odličen uspeh članov Planinskega društva Poljčane

Člani Planinskega društva Poljčane dosegli odlične rezultate na orientacijskem tekmovanju držav z Balkana v Ohridu (Makedonija).

Orientacija  Orientacija 2

2018-09-29 – BMOC Ohrid

Koledar dogodkov in prireditev OKTOBER 2018

Objavljamo koledar dogodkov in prireditev v občini Poljčane za mesec oktober 2018. Vabljeni k udeležbi in sodelovanju.

OKTOBER 2018OKTOBER 2018 - 2

Javni razpis za dodelitev štipendij Občine Poljčane za študijsko leto 2018/2019
Trgatev potomke modre kavčine pri kleti Društva vinogradnikov Martin Studenice

Društvo vinogradnikov Martin Studenice vabi to nedeljo, 23. 9. 2018, ob 15. uri na trgatev potomke modre kavčine pri kleti Društva vinogradnikov Martin v Studenicah. Člani društva pripravljajo kulturni program in pogostitev za vse udeležence. Vabljeni!

130 let PGD Poljčane

Gasilci PGD Poljčane praznujejo 130 let delovanja društva.
Vabijo Vas, da se udeležite osrednje prireditve ob praznovanju 130-letnice PGD Poljčane, z gasilsko veselico in prevzemom nove hidravlične reševalne ploščadi, ki bo v soboto, 22. 9. 2018, pri gasilskem domu.

PROGRAM PRIREDITVE:
14.30 sprejem gostov
15.00 gasilska parada (od železniške postaje Poljčane do gasilskega doma Poljčane)
15.30 osrednja proslava s prevzemom hidravlične ploščadi
17.00 gasilska veselica z Ansamblom Smeh

Vljudno vabljeni!

4. mednarodna konferenca INTEGRALNO ZELENO GOSPODARSTVO ZA BOLJŠI SVET

13. in 14. septembra bo v Poljčanah potekal edinstven dogodek v evropskih in svetovnih prizadevanjih za trajnostni razvoj. Konferenco o povezovanju lokalnih in globalnih pogledov na pereče izzive in iskanju integralnih zelenih rešitev organizirajo Državljanska pobuda za Integralno zeleno Slovenijo, Center za integralni razvoj Trans4m iz Ženeve in Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica, v sodelovanju z več drugimi institucijami in organizacijami.

Mednarodna konferenca 13. septembra se bo skupaj z delavnico, osredotočeno na praktične rešitve (14.9.), odvijala okrog naslednjih tem in vsebinskih sklopov:

  • Integralno oplemeniten in z evropskim kontekstom obogaten trajnostni razvoj organizacij, skupnosti, občin in regij v Sloveniji, z možnostjo nadgradnje praktičnih modelov v celostne projekte integralne zelene družbe in ekonomije.
  • Razmislek o Sloveniji kot prostoru za učenje o trajnostnem razvoju.
  • Integralni pristop v Afriki, obetavna pot trajnostnega razvoja za blaginjo vseh, ki naj bo podprta tudi v okviru afriško-evropskega sodelovanja.

4. mednarodna konferenca Integralno zeleno gospodarstvo za boljši svet je namenjena socialnim inovatorjem z različnih področij in različnih sektorjev (od globalnih izzivov do razvoja regij in lokalnih skupnosti ter vzgoje in izobraževanja), vključujoč odločevalce in oblikovalce razvojnih politik. Potekala bo v prostorih Vrtca Poljčane, Dravinjska cesta 28.

Več informacij o dogodku v napovedi. Konferenca 13.9. bo potekala v slovenščini, z zagotovljenim prevodom v angleščino, delavnica 14.9. pa samo v angleščini.

Več informacij je na voljo na TEJ povezavi.

Prijava na konferenco

Prijava na delavnico

 

Čistilna akcija “Še zadnjič očistimo Slovenijo”

Pridružujemo se akciji ŠE ZADNJIČ OČISTIMO SLOVENIJO, ki bo potekala 15.9.2018 tudi v naši občini.  Lotili se bomo različnih aktivnosti, predvsem pa bomo dali poudarek:

  • čiščenju okolice bivalnih skupnosti, ulic, sprehajalnih poti ter pohodniških poti
  • čiščenju divjih odlagališč, čiščenje nelegalnih odlagališč kosovnih odpadkov, embalaže, hrane ali drugih odpadkov
  • čiščenju dna potokov in obrežij rek, potokov in vodotokov.

Zbrali se bomo ob 9. uri na določenih zbirnih mestih, kjer se bomo dogovorili o lokacijah čiščenja, razdelili vreče in nekaj rokavic, nato pa začeli z akcijo! Zbirna mesta: 1. Zgornje Poljčane – parkirišče pri pokopališču 2. Poljčane – parkirišče pred osnovno šolo 3. Studenice – pred samostanskim kompleksom

Vse udeležence prosimo, da poskrbijo za primerno obutev in obleko, dobro voljo, kakšen par rokavic in s seboj pripeljejo še koga!! Za vse podrobnejše informacije in dodatna vprašanja sem na voljo na 040 432 810 ali na maja.iza@gmail.com.

Koordinatorka čistine akcije Maja Bračko.

EKOLOGI_970x250_pasica_staticna

K sodelovanju vabi tudi Osnovna šola Kajetana Koviča Poljčane.

vabilo OŠ