Občina Poljčane objavlja Javni razpis za dodelitev štipendij Občine Poljčane za študijsko leto 2017/2018
Obvestilo o začasnem zaprtju Krajevnega urada Poljčane

Upravna enota Slovenska Bistrica obvešča, da bo krajevni urad v Poljčanah v petek, dne 1. 9. 2017 zaprt. Prav tako navedeni krajevni urad do nadaljnjega ne bo posloval ob sredah, predvidoma do konca leta.

Uradne ure na Krajevnem uradu Poljčane tako ostajajo:

– v torek od 8.00 do 11. 30 ure in od 12.00 do 15.00 ure in

– v petek od 8.00 do 11. 30 ure in od 12.00 do 13.00 ure.

 

V tem času si stranke lahko uredijo zadeve tudi na sedežu Upravne enote Slovenska Bistrica, Kolodvorska ulica 10, 2310 Slovenska Bistrica ali pokličejo na telefonski številki:

–  02 805 5500 (centrala) za splošne informacije ali

–  02 805 5552 za informacije s področja matičnih zadev.

 

Upravna enota ima uradne ure:

– v ponedeljek   od 8.00 do 15.00,

– v torek           od 8.00 do 15.00,

– v sredo          od 7.00 do 12.00 in od 13.00 do 17.00,

– v petek           od 8.00 ure do 13.00 ure.

 

Rekonstrukcija javne poti JP 947581, Tovarniška ulica, Poljčane
Koledar dogodkov in prireditev v občini Poljčane – oktober 2017
Grajski večer v Studenicah

Turistično društvo Samostan Studenice vabi na prireditev Grajski večer, ki bo v nedeljo, 1. 10. 2017, s pričetkom ob 18.00 uri v samostanu Studenice.

Vstopnine ni.

Vabljeni.

Grajski večer 2017

Otvoritev koncertne dvorane Glasbene šole Slovenska Bistrica v Poljčanah

Ko so pred tremi leti nožice malčkov poljčanskega vrtca odkorakale v novo stavbo, se nam je nasmehnila sreča, ko je naša prošnja naletela na prava ušesa, in od takrat v stari stavbi ob železnici, med stenami, polnimi nekdanjega otroškega smeha, domujemo učenci in učitelji glasbene šole. Dislocirani oddelek bistriške glasbene šole vzgaja zelo dobre glasbenike, ki blestijo na mnogih zahtevnih glasbenih tekmovanjih ter tujih in seveda domačih odrih. Slednjega – in z njim novo koncertno dvorano – so nekateri izmed njih okusili in preizkusili  – in oder njih – že prvi dan novega šolskega dne, kajti v poletnih mesecih se je v prostorih nekdanje kuhinje zgodilo rojstvo dvorane z bleščečim se črnim klavirjem in velikim odrom, pa se bodo odslej med temi zidovi “kuhale” nove umetnine; glasba, zvoki. Občina Poljčane in naša glasbena šola sta združili moči in finančni vložek (v namen adaptacije pritličnih prostorov, ki so zajemali prostore nekdanje kuhinje s pripadajočimi manjšimi prostori in igralnico, smo uporabili namenska sredstva iz proračuna občine Poljčane za leto 2017 v višini 12.000 eur; gradbeno-zidarska dela, izdelava mavčno-kartonskih del in sten, obnova starega poda, montaža odra s podom, karnise, vhodna vrata in sredstva iz lastnih virov v višini 7.800 eur; slikopleskarska dela, elektro dela, dela vodovodarja) je botroval otvoritvi, na kateri sta bila častna govornika gospod Stanislav Kovačič, župan občine Poljčane ter ravnateljica glasbene šole, gospa Radmila Bikić Magdić, navzoči pa smo ne le na odru, temveč tudi med občinstvom opazovali zadovoljne obraze učencev. Dvorana je za kvalitetno delovanje glasbene šole nepogrešljiva; nastopi pred občinstvom so jagoda na smetani, res je!, toda v dvorano bodo glasbeniki stopali ne le na nastopu, pač pa pravzaprav vsak dan, kajti oder zahteva od učenca tisto nekaj, česar v učilnici med poukom iz svoje glasbenih spretnosti polne malhe ne more potegniti prav vsak. Zato je z odrom potrebno prijateljevati dan za dnem, sprva minutko ali dve, ga ponotranjiti, preizkušati, kako je glasbeniku dvorana prijazna akustično, da bi bil nato nastop pred občinstvom res optimalen in da bi glasbenik presegel samega sebe. Pihala in trobila ob spremljavi klavirja v dvorani zazvenijo še lepše. Koncertna dvorana je srce glasbene šole in mnoge stopinje bodo drsele v njej. Nič hudega. Če bo potrebno, se bo odra že naslednje leto lotil mojster s čopičem in mu v kratkem času vrnil sijaj. Pravzaprav bomo veseli, če bo tako s to rečjo, kajti prazen ne bi oder služil nikomur. Tako pa vam obljubljamo, da se bo po njem že letos sprehajalo mnogo otroških nog v zloščenih čevljih, ki odru pritičejo.
DSC_0001DSC_0025

DSC_0029

 

Koledar dogodkov in prireditev v občini Poljčane – september 2017
Pogoji za plakatiranje v času volilne kampanje za izvedbo Referenduma o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača – Koper

Objavljamo Pogoje za plakatiranje v času volilne kampanje za izvedbo Referenduma o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača – Koper:

 

Javni razpis za dodeljevanje finančnih sredstev za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v občini Poljčane za leto 2017
Čiščenje toplega potoka v Studenicah

Turistično društvo Samostan Studenice vabi na delovno akcijo Čiščenje toplega potoka v Studenicah, ki bo v torek, 19. 9. 2017 ob 17.00 uri.

Vabljeni!

Vabilo_čiščenje toplega potoka

 

5. obletnica tržnice Poljčane

Občina Poljčane in Društvo zakladov Dravinjske doline v sodelovanju z Mariborsko razvojno agencijo vabijo na prireditev ob 5. obletnici tržnice Poljčane, ki bo v soboto, 9. septembra 2017 ob 9.00 uri na tržnici v Poljčanah.

Vabljeni!

Vabilo_5. obletnica tržnice

 

 

ZBIRANJE VLOG ZA OCENO ŠKODE V TEKOČI KMETIJSKI PROIZVODNJI ZARADI POSLEDIC SUŠE V LETU 2017 – podaljšan rok!

Občina Poljčane obvešča, da je rok za oddajo vlog  – prijava škode zaradi posledic suše, podaljšan do 8. 9. 2017!

Občina Poljčane obvešča kmetijska gospodarstva, da na podlagi sklepa URSZR pričenja z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo zaradi posledic suše v letu 2017. Vlogo je potrebno oddati na predpisanem obrazcu 2 najkasneje do 1. 9. 2017 v tajništvo Občine Poljčane.  Kulture, ki so bile zajete v pozebi, ne bodo vključene v oceno škode v suši.

OB ROB DOGODKA ORGANIZACIJE TURNIRJA V MALEM NOGOMETU IN ODBOJKE NA MIVKI

Boris Vodušek s.p., Poslovna enota kava bar Frčo, organizira turnir v malem nogometu in odbojki na mivki. Turnir bo organiziran iz povsem poslovnega in promocijskega motiva po reklamiranju novo odprtega kava bara. Domnevamo, da se bo ob turnirju tržila tudi gostinska ponudba omenjenega kava bara.

Za izvedbo turnirja organizator potrebuje infrastrukturo, ki mu bo omogočila izvedbo željenega turnirja. Zato se je g. Boris pozanimal o možnosti najema javnih površin in posebnih prostor za izvedbo tega turnirja. Glede na dejstvo, da gre za povsem zasebno, poslovno in promocijsko dejavnost ni govora o tem, da bi lahko bil prispevek Občine v brezplačnem najemu potrebne infrastrukture. Pripravili smo Pogodbo o najemu javnih površin in posebnih prostorov. V Pogodbi so jasno opredeljene obveznosti najemnika. Opredeljeno je tudi plačilo za celodnevni najem javnih površin in posebnih prostorov. V Pogodbi ni govora o kakršnikoli donaciji v obliki košev za smeti. Res pa je, da je g. Boris Občini iz morebitnega nastalega dobička pri organizaciji turnirja ponudil donatorstvo v obliki košev za smeti. Za potrditev navedb lahko g. Boris Pogodbo javno objavi. Vendar pa je drugi del resnice v tem, da je do danes, 9. 8. 2017 do 10. ure, še ni niti podpisal in vrnil, tako, da pravno formalno nima urejenega najema javnih površin in posebnih prostorov. Turnirja v tem trenutku, torej, ne more izvesti.

Toliko za razjasnitev uvodnih okoliščin. V nadaljevanju moramo izrazili naše ogorčenje in zaščititi dobro ime Občine Poljčane kot institucije.

Omenjeni gospod si je, namreč, privoščil svojevrstno manipulacijo s katero izkorišča ime Občine kot institucije, ki ima svojo »težo« za novačenje sponzorjev in donatorjev. Hkrati pa omalovažuje in sramoti Občino kot institucijo, ki si mora pri svojem funkcioniranju pomagati na načine prosjačenja in zbiranja sredstev z akcijami za nabavo zanemarljivega stroška nabave košev za smeti!

Številni obrtniki, samostojni podjetniki, verjetno tudi kakšno podjetje, so pod pretvezo nabave in postavitve potrebnih košev za smeti na področju občine Poljčane dobili za Občino Poljčane, kot institucijo, ponižujoče pismo. Zato naj dodatno pojasnimo, da Občina Poljčane dodatnih košev za smeti ne potrebuje. Če bi jih, bi jih z lahkoto kupili, postavili in v nadaljevanju skrbeli tudi za njihovo praznjenje. Res je, da se pojavljajo redke pobude posameznih občanov o nabavi in postavitvi kakšnih dodatnih košev. Niso pa vezane na urbana središča in točke, kjer se zbira večje število ljudi. Zato v realizaciji pobude nismo odzivni.

Stanislav Kovačič,
župan

Koledar dogodkov in prireditev v občini Poljčane – avgust 2017
OBVESTILO O OMEJITVAH PRI DOBAVI PITNE VODE!!

JAVNO PODJETJE ZA KOMUNALNE STORITVE ROGAŠKA SLATINA d.o.o. obvešča in opozarja vse uporabnike pitne vode, ki so priključeni na javno vodovodno omrežje OKP Rogaška Slatina, da se zaradi nadaljevanja sušnega obdobja količine pitne vode na izvirih še naprej drastično zmanjšujejo in da le s skrajnimi napori omogočajo dobavo pitne vode vsem uporabnikom.

Potrebno je upoštevati strogo prepoved uporabe pitne vode za:

vsako zalivanje zunanjih površin (tudi na pokopališčih!)

– polnjenje bazenov

– pranje in polivanje cestišč in dvorišč

– pranje avtomobilov

– gasilci lahko vozijo vodo le po predhodni pisni odobritvi prevoza stranki  s strani upravljavca vodovoda.

VSAKA KRŠITEV SE BO STROGO SANKCIONIRALA!

 

Meritve hitrosti v Poljčanah
Obvestilo Upravne enote Slovenska Bistrica

Upravna enota Slovenska Bistrica obvešča, da v času koriščenja letnih dopustov krajevna urada v Poljčanah in Oplotnici nekaj časa ne bosta poslovala.

V času od 10. 7. 2017 do vključno 18. 8. 2017, bosta že navedena krajevna urada zaradi koriščenja rednega letnega dopusta zaprta.

V tem času si stranke lahko uredijo zadeve na sedežu Upravne enote Slovenska Bistrica, Kolodvorska ulica 10, 2310 Slovenska Bistrica ali pokličejo na telefonski številki:

02 805 5500 (centrala) za splošne informacije ali 02 805 5552 za informacije s področja matičnih zadev.

 

Upravna enota ima uradne ure:

– v ponedeljek   od 8.00 do 15.00,

– v torek           od 8.00 do 15.00,

– v sredo          od 7.00 do 12.00 in od 13.00 do 17.00,

– v petek           od 8.00 ure do 13.00 ure.

 

Ambulanta dr. Colarica obvešča

Ambulanta dr. Colarića bo zaprta v času od 10. 7. 2017 do 21. 7. 2017 zaradi rednega letnega dopusta.

V nujnih primerih nadomešča  Ambulanta Poljčane, dr. Perende in ambulanta nujne medicinske pomoči v SLov. Bistrici.

 

Posnetek 6. izredne seje Občinskega sveta Občine Poljčane, 5. 7. 2017
Obiskovalec Oaze za oddih v Zgornjih Poljčanah

Objavljamo posnetek “obiskovalca” Oaze za oddih v Zgornjih Poljčanah (Avtor: Franc Brumec)