Sklic zbora občanov za območje skupnosti vaških odborov

Na podlagi 64. člena Statuta Občine Poljčane (Uradni list RS, št. 93/2011), ter 3. in 7. člena Odloka o ustanovitvi vaških odborov Občinskega sveta Občine Poljčane in določitvi njihovih območij (Uradni list RS, št. 42/07), Župan Občine Poljčane sklicuje zbor občanov in 1. sejo vaških odborov za območje skupnosti vaškega odbora po naslednjem urniku:

  • sreda, 13. 11. 2019, ob 18.00 Sp. Brežnica, Stanovsko
  • sreda, 13. 11. 2019, ob 19.30 Zg. Poljčane, Podboč, Lovnik, Ljubično
  • četrtek, 14. 11. 2019, ob 18.00 Poljčane

Dnevni red in vabilo v prilogi.

Sklic vaskih odborov

Poostreno izvajanje merjenja hitrosti

Občane obveščamo, da se bo v tednu martinovanj v občini Poljčane izvajal poostren nadzor merjenja hitrosti na cestah.

Delovni čas Zbirnega centra za komunalne odpadke Zg. Poljčane

Obveščamo vas, da je Zbirni center za komunalne odpadke v Zgornjih Poljčanah od 1. 11. 2019 odprt tudi ob četrtkih, med 15. in 19. uro.

Obratovalni čas Zbirnega centra je torej:

VSAK DELOVNI TOREK IN ČETRTEK med 15. in 19. uro, ter VSAKA NEPRAZNIČNA SOBOTA med 7. in 11. uro.

Koledar dogodkov in prireditev v mesecu novembru 2019

Objavljamo koledar prireditev in dogodkov za mesec november. Z udeležbo in sodelovanjem krepimo družbeno in družabno življenje našega kraja. Vabljeni!

      

“Grajski večer” v Studenicah

Turistično društvo Samostan Studenice vabi v nedeljo, 20. 10. 2019 ob 17. uri na glasbeno prireditev “Grajski večer”, ki bo v prostorih društva (objekt nekdanje šole) v Studenicah. Vstopnine ni. Vabljeni!

Objava posnetka 7. redne seje Občinskega sveta, 8. 10. 2019
Obvestilo o popolni zapori prometa odseka ceste Krasna – Hrastovec pod Bočem

Obveščamo občane, da bo na območju rekonstrukcije odseka ceste Makole – Jelovec – Krasna in Krasna – Turin v sredo, 9. 10. 2019 popolna zapora ceste zaradi izvedbe zaključnih asfalterskih del. Obvoz bo možen preko Makol in Podboča.

Prosimo za razumevanje.

 

 

 

Razvoj turizma v občini Poljčane

Vse zainteresirane vabimo na 2. srečanje na temo RAZVOJ TURIZMA V OBČINI POLJČANE, ki bo v sredo, 2. 10. 2019, ob 17. uri v Razvojnem centru narave v Poljčanah. Več v prilogi. Vabljeni!

VIZIJA TURIZMA

Obvestilo o javni razgrnitvi predloga modelov vrednotenja nepremičnin

Obveščamo vas, da bo v skladu z 19. členom Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin (Uradni list RS, št. 77/17 in 33/19) v prostorih Občine Poljčane potekala javna razgrnitev predloga modelov vrednotenja in sicer v času od torka, 1. 10. 2019 do srede, 30. 10. 2019. Dokument bo razgrnjen v prostorih Občine Poljčane, Bistriška cesta 65, Poljčane. Ogled gradiva je možen v ponedeljek, torek in petek v času od 8. do 12. ure ter v sredo od 10. do 14. ure. Predlog modelov je javno objavljen tudi na spletni strani Geodetske uprave Republike Slovenije: https://www.mvn.e-prostor.gov.si.

Javna predstavitev modelov vrednotenja bo v petek, 18. 10. 2019 od 10. do 13. ure v prostorih Razstavišča MO Maribor, Grajska ulica 7, Maribor.

Vsi zainteresirani lahko podajo mnenja in pripombe k predlogu modelov od 1. 10. 2019 do 15. 11. 2019 na posebnih obrazcih, ki jih dobite na Portalu MVN ali na občini. Če je predlog vezan na zarise vrednostnih con in višine vrednostnih ravni, se ga posreduje občini. Če je predlog vezan na drug element modelov, se ga pošlje na naslov Geodetska uprava RS – Vrednotenje, p.p. 35, 1001 Ljubljana ali na elektronski naslov: vrednotenje@gov.si.

Od 1. 10. 2019 je na spletni strani https://www.mvn.e-prostor.gov.si/ objavljen tudi poskusni izračun vrednosti, in sicer na osnovi objavljenega predloga modelov in podatkov nepremičnin v registru nepremičnin na dan 27. 6. 2019.

 

Koledar dogodkov oktober 2019

Objavljamo koledar obvestil in dogodkov, ki se bodo v našem kraju odvijali v mesecu oktobru 2019 in vas vabimo k sodelovanju in udeležbi.

OKTOBER 2019

Vabilo na otvoritev prenovljenih prostorov v objektu nekdanje šole v Studenicah in stalnih muzejskih razstav

Turistično društvo Samostan Studenice vabi na svečano otvoritev prenovljenih prostorov v objektu nekdanje šole v Studenicah in stalnih muzejskih razstav. Svečana otvoritev z zabavnim programom bo v petek, 27. 9. 2019 s pričetkom ob 17. uri.

 

 

Javni razpis za dodelitev štipendij Občine Poljčane za študijsko leto 2019/2020
Otvoritev prenovljenega kozolca “Čreti”

Občina Poljčane vabi na otvoritev prenovljenega kozolca “Čreti”. Otvoritev bo 13. 9. 2019 ob 17. uri pod kozolcem v Zg. Poljčanah.

                 

Brezplačni tečka TPO z uporabo avtomatskega defibrilatorja za javne uslužbence

Zdravstveni dom Slovenska Bistrica v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca Maribor in Razvojno informacijskim centrom Slovenska Bistrica vabi na brezplačni tečaj TPO z uporabo avtomatskega defibrilatorja za javne uslužbence. Tečaj bo potekal v sredo, 18. septembra 2019 ob 15. uri v prostorih Centra za starejše Metulj, Leskovarjeva ulica 12, Slovenska Bistrica.

 

Srečanje župana z ekstremnim tekačem Bogomirjem Dolencem

Pred odhodom na start enega večjih ekstremnih tekaških projektov v Sloveniji, ki se pričenja to soboto 31. avgusta 2019 je tekača Bogomir Dolenca sprejel in mu zaželel lahke noge tudi župan občine Poljčane g. Stanislav Kovačič. Med obiskom na sedežu občine sta spregovorila o samem projektu, pripravah nanj ter tudi o samih malih vitezih, za katere je zbiranje sredstev projektu namenjeno. 

Občina Poljčane je tudi finančno podprla delovanje ustanove Mali vitez in organizacijo projekta, saj se zavedamo kolikšen trud in napori so potrebni, da se pripravi tovrstni edinstveni projekt v Sloveniji. 

Tekača lahko spremljate na njegovi poti okrog Slovenije na virtualnem zemljevidu www.okrogslovenije.si , kjer si lahko tudi več preberete o samem projektu.

Promocijski video “Doživetja med Pohorjem in Bočem”

V okviru medobčinskega projekta “Doživetja med Pohorjem in Bočem”, katerega partner je tudi Občina Poljčane, je nastal promocijskih video film.

 

Začetek novega šolskega leta

Otroci bodo v šolskem letu 2019/2020 za šolske klopi prvič sedli v ponedeljek, 2. septembra. Za otroke bo to prvi šolski dan po brezskrbnih počitnicah, ki se ga vznemirljivo veselijo, saj se po dolgem času ponovno vidijo s sošolkami in sošolci. Za prvošolce pa bo to dan, ko bodo sploh prvič spoznali svoje sošolke in sošolce. Skrb za varnost na cestah je pomembna vse dni v letu, najbolj pa bo pomembna predvsem v prvih šolskih dneh, da se razmere vrnejo v ustaljene tirnice. Za varnost  bodo v naši občini tudi letos skrbeli člani ZŠAM Poljčane v sodelovanju z medobčinskim inšpektoratom. Vse udeležence v prometu pozivamo, da so dodatno previdni in pozorni na učence in dijake, ki so zelo izpostavljeni v prometu, še posebej pa naj bodo pozorni na mlajše otroke, ki so najbolj ranljivi udeleženci v prometu in je temu namenjena tudi preventivna akcija »Varno v šolo«, ki se bo izvajala v času od 26. avgusta do 8. septembra.

Dragi šolarji, predvsem pa prvošolke in prvošolci. Naj bo skok v novo šolsko leto čim bolj prijeten, srkajte znanje, izberite dobre obšolske dejavnosti, hkrati pa uživajte šolske dni s sošolci in sošolkami. Želim vam prijeten začetek šolskega leta 2019/2020.

Župan, Stanislav Kovačič

 

Koledar dogodkov za mesec september

Objavljamo koledar dogodkov  in obvestil Občine Poljčane za mesec september.

         

Simbioza Giba 2019

Simbioza Giba je nacionalni projekt ozaveščanja in spodbujanja k neposredno gibalno športnim aktivnostim vseh generacij in je vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja in medgeneracijskega sodelovanja, ki naslavlja dva pomembna področja: povečanje deleža telesno dejavnih posameznikov ter ustvarjanje okolij za spodbujanje telesne dejavnosti. Letos bo med 14. in 21. oktobrom potekala že šesta vseslovenska akcija Simbioza Giba. V našem lokalnem okolju so v projekt vključeni Osnovna šola, Vrtec in Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane. Vabimo, da se akciji aktivno pridruži še kdo od ljubiteljev športnih aktivnosti, zdravega in aktivnega življenja.

 

Posvet “Priložnosti in izzivi na področju kmetijstva, zdrave hrane in podjetništva na podeželju”

Društvo za razvoj slovenskega podeželja (DRSP), v sodelovanju z LAS Dobro za nas, organizira okroglo mizo na temo »Priložnosti in izzivi na področju kmetijstva, zdrave hrane in podjetništva na podeželju«. Posvet bo potekal 6. septembra 2019 v gradu Slovenska Bistrica. Več informacij najdete v priloženem vabilu, rok za prijavo pa je do 3. 9. 2019.