130 let PGD Poljčane

Gasilci PGD Poljčane praznujejo 130 let delovanja društva.
Vabijo Vas, da se udeležite osrednje prireditve ob praznovanju 130-letnice PGD Poljčane, z gasilsko veselico in prevzemom nove hidravlične reševalne ploščadi, ki bo v soboto, 22. 9. 2018, pri gasilskem domu.

PROGRAM PRIREDITVE:
14.30 sprejem gostov
15.00 gasilska parada (od železniške postaje Poljčane do gasilskega doma Poljčane)
15.30 osrednja proslava s prevzemom hidravlične ploščadi
17.00 gasilska veselica z Ansamblom Smeh

Vljudno vabljeni!

4. mednarodna konferenca INTEGRALNO ZELENO GOSPODARSTVO ZA BOLJŠI SVET

13. in 14. septembra bo v Poljčanah potekal edinstven dogodek v evropskih in svetovnih prizadevanjih za trajnostni razvoj. Konferenco o povezovanju lokalnih in globalnih pogledov na pereče izzive in iskanju integralnih zelenih rešitev organizirajo Državljanska pobuda za Integralno zeleno Slovenijo, Center za integralni razvoj Trans4m iz Ženeve in Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica, v sodelovanju z več drugimi institucijami in organizacijami.

Mednarodna konferenca 13. septembra se bo skupaj z delavnico, osredotočeno na praktične rešitve (14.9.), odvijala okrog naslednjih tem in vsebinskih sklopov:

  • Integralno oplemeniten in z evropskim kontekstom obogaten trajnostni razvoj organizacij, skupnosti, občin in regij v Sloveniji, z možnostjo nadgradnje praktičnih modelov v celostne projekte integralne zelene družbe in ekonomije.
  • Razmislek o Sloveniji kot prostoru za učenje o trajnostnem razvoju.
  • Integralni pristop v Afriki, obetavna pot trajnostnega razvoja za blaginjo vseh, ki naj bo podprta tudi v okviru afriško-evropskega sodelovanja.

4. mednarodna konferenca Integralno zeleno gospodarstvo za boljši svet je namenjena socialnim inovatorjem z različnih področij in različnih sektorjev (od globalnih izzivov do razvoja regij in lokalnih skupnosti ter vzgoje in izobraževanja), vključujoč odločevalce in oblikovalce razvojnih politik. Potekala bo v prostorih Vrtca Poljčane, Dravinjska cesta 28.

Več informacij o dogodku v napovedi. Konferenca 13.9. bo potekala v slovenščini, z zagotovljenim prevodom v angleščino, delavnica 14.9. pa samo v angleščini.

Več informacij je na voljo na TEJ povezavi.

Prijava na konferenco

Prijava na delavnico

 

Čistilna akcija “Še zadnjič očistimo Slovenijo”

Pridružujemo se akciji ŠE ZADNJIČ OČISTIMO SLOVENIJO, ki bo potekala 15.9.2018 tudi v naši občini.  Lotili se bomo različnih aktivnosti, predvsem pa bomo dali poudarek:

  • čiščenju okolice bivalnih skupnosti, ulic, sprehajalnih poti ter pohodniških poti
  • čiščenju divjih odlagališč, čiščenje nelegalnih odlagališč kosovnih odpadkov, embalaže, hrane ali drugih odpadkov
  • čiščenju dna potokov in obrežij rek, potokov in vodotokov.

Zbrali se bomo ob 9. uri na določenih zbirnih mestih, kjer se bomo dogovorili o lokacijah čiščenja, razdelili vreče in nekaj rokavic, nato pa začeli z akcijo! Zbirna mesta: 1. Zgornje Poljčane – parkirišče pri pokopališču 2. Poljčane – parkirišče pred osnovno šolo 3. Studenice – pred samostanskim kompleksom

Vse udeležence prosimo, da poskrbijo za primerno obutev in obleko, dobro voljo, kakšen par rokavic in s seboj pripeljejo še koga!! Za vse podrobnejše informacije in dodatna vprašanja sem na voljo na 040 432 810 ali na maja.iza@gmail.com.

Koordinatorka čistine akcije Maja Bračko.

EKOLOGI_970x250_pasica_staticna

K sodelovanju vabi tudi Osnovna šola Kajetana Koviča Poljčane.

vabilo OŠ

 

Otvoritev likovne razstave Danijela Ferlinca – Danny-a

Vabljeni na otvoritev razstave slikarskih del, ki bo v sredo, 5. septembra 2018, ob 17. uri v prostorih Občine Poljčane.

22. Podobe bistriških domačij z živinorejsko razstavo

Objavljamo aktivnosti, ki bodo potekale v okviru 22. Podob bistriških domačij 7.9. 2018 in 8. 9. 2018.

 

PLAKAT PODOBE DOMACIJ           PBD letak

 

Koledar dogodkov in prireditev – september 2018
Otvoritev učilnice v naravi – Vrtec Studenice

Da bi otrokom približali naravo, so v vrtcu Studenice postavili učilnico v naravi. Otvoritev učilnice v naravi bo v petek, 31. 8. 2018 ob 10. uri v vrtcu Studenice. Vabljeni!

vabilo učilnica v naravi vrtec Studenice

 

Javni poziv za predlaganje kandidatov za predsednika in člane volilnih odborov ter njihovih namestnikov na voliščih na območju občine Poljčane za lokalne volitve v letu 2018

Občinska volilna komisija Občine Poljčane poziva politične stranke, druge organizacije občanov v občini ter občane, da najpozneje v desetih dneh po razpisu volitev t.j. do 13. 9. 2018 podajo svoje predloge za imenovanje predsednika in člane volilnih odborov ter njihove namestnike.

Pisne predloge skupaj s soglasjem in izjavo lahko posredujete do 13. 9. 2018 na naslov Občina Poljčane, Občinska volilna komisija, Bistriška cesta 65, 2319 Poljčane, na e-naslov: obcina@poljcane.si ali po faksu na št. 02/8029 226.

 

Poročilo o odzivnosti vabljenih v Program SVIT v Zdravstveni regiji Maribor
Prireditev “Dar jeseni – Slovo poletju”

Turistično društvo Lucija Križeča vas, vabi na etnološko kulturno prireditev “Dar jeseni – Slovo poletju” v soboto 25. avgusta 2018 ob 17. uri v Križečo vas. Vstopnine ni – VABLJENI!

DAR JESENI

Poljčanski rokoborci iz Slovaške kar z devetimi pokali.

Članska ekipa Rokoborskega kluba Poljčane se je 11. 8. 2018 udeležila mednarodnega turnirja v Beach Wrestlingu. Turnir je bil v Považski Bystrici  na Slovaškem. Vsi člani in članice so dosegli izjemne uspehe ter so kot ekipa zasedli prvo mesto.

Med članicami so prvo mesto osvojili Pia Kocbek do 52 kg in Kristina Kodba do 63 kg. Drugo mesto so osvojili Anja Vuk do 52 kg in Sara Trbulin do 59 kg. Tretja je bila Klara Lešnik do 59 kg.

Med člani je prvo mesto osvojil Filip Trbulin do 65 kg, drugo mesto Miloš Trbulin do 74 kg, tretje mesto Silvo Rak v kategoriji +97 kg in četrti je bil Timotej Trbulin do 79 kg.

 Športni pozdrav, Miloš Trbulin

SONY DSC

 

Vabilo na brezplačno usposabljanje za podjetnike začetnike

V okviru projektnih aktivnosti SPOT svetovanje Podravje RIC Slov. Bistrica vabi vse potencialne podjetnike, ki se pripravljajo na samostojno podjetniško pot in podjetnike začetnike, ki jim primanjkuje osnovnega podjetniškega znanja, da se udeležijo sklopa dveh brezplačnih usposabljanj:

  1. JE PODJETNIŠTVO ZAME? 5. in 6. september 2018 (dva dni), 10.00-14.30, sejna soba RIC Slovenska Bistrica (Trg svobode 5, Slovenska Bistrica).
  2. KAJ MORAM VEDETI KOT PODJETNIK? 11. in 12. september 2018 (dva dni), 10.00-14.30,  sejna soba RIC Slovenska Bistrica (Trg svobode 5, Slovenska Bistrica).
Obvestilo o razpisu za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih
Potrebe prebivalstva po širokopasovni telekomunikacijski infrastrukturi – ponovno!

Spoštovani občani,

Občina Poljčane želi vsem občanom omogočiti možnost dostopa do širokopasovnih priključkov visokih hitrosti za potrebe dostopa do interneta in drugih širokopasovnih storitev, ki bodo v prihodnosti ključnega pomena za razvoj družbe na več področjih (e-zdravstvo, e-uprava, storitve v oblaku, itd.). V ta namen bi želeli preveriti, kakšne so dejanske potrebe in interes občanov za koriščenje širokopasovnih priključkov, zato vas vljudno prosimo, da izpolnite spodnjo anketo. Anketo naj izpolnjuje samo en član vsakega gospodinjstva oz. en predstavnik vsakega podjetja/organizacije. Anketa je namenjena izključno za analizo potreb uporabnikov in v nikakršni meri ni zavezujoča.

Anketo lahko izpolnite preko povezave: https://www.surveymonkey.com/r/Poljcane

ali natisnete pripet dokument, ga izpolnite in ga pošljete ali dostavite na naslov: Občina Poljčane, Bistriška cesta 65, 2319 Poljčane.

Anketo lahko, v tiskani obliki, prevzamete tudi v tajništvu občine.

Rok za izpolnitev ankete: 31. 8. 2018

Koledar dogodkov in prireditev – avgust 2018

Objavljamo Koledar dogodkov in prireditev v občini Poljčane za mesec avgust 2018.

 

Koledar_avgust 2018_1 Koledar_avgust 2018_2

 

Projekt 42 maratonov v 42 dneh

Športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh je največji tovrstni projekt v Sloveniji v letu 2018 in nasploh v zadnjem obdobju. Cilj projekta je zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez z SMS-donacijami, štartninami na dnevnih tekaških dogodkih. Drugi cilj, ki se je pojavil pri pripravi projekta pa je privabiti v gibanje čim večje število ljudi – to je mladih, starih, športnikov, nešportnikov, da s tekačem tečejo skupaj na pripravljenih krožnih tekaških progah. S tem želi tekač Bogomir Dolenc poudariti pomen zdravja, gibanja ter zdravega načina življenja in v to razmišljanje povabiti čim širši krog ljudi.

Bogomir Dolenc, ki je občan občine Poljčane, zadnje treninge opravlja v lastni občini (stezice na Boč, ceste po Dravinjski dolini – Studenice, Poljčane) in  vabi občane, da tečejo z njim.

Opis projekta je v prilogi.

web link

fblink 

 

Obvestilo – pelinolistna ambrozija

Spoštovani,

na območju občine Poljčane se je močno razrastla pelinolistna ambrozija. Dne 4. avgusta 2010 je začela veljati odredba ministra za kmetijstvo, ki v izvajanje prenaša določbo zakona, da morajo imetniki zemljišč izvajati ukrepe za preprečevanje širjenja oziroma zatiranje pelinolistne ambrozije in drugih neofitnih vrst iz rodu Ambrosia.

Odredba o ukrepih za zatiranje škodljivih rastlin iz rodu Ambrosia (Ur. l. RS, št. 63/10) določa, da so vsi lastniki in najemniki zemljišč, na katerih raste ambrozija, dolžni odstranjevati to škodljivo rastlino od začetka rastne dobe in preprečevati njeno ponovno razrast.

Odstranitev ambrozije je potrebno opraviti čimprej, da preprečimo cvetenje in sproščanje cvetnega prahu v okolico.

Pozor! Rastlina je alergena, zato pri odstranjevanju uporabimo rokavice, v času cvetenja pa tudi zaščitno masko!

Več o ambroziji: http://www.uvhvvr.gov.si/

 

Odstranimo ambrozijo I.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odstranimo ambrozijo II.

 

 

Obvestilo o spremembi poslovanja krajevnega urada Poljčane v času letnih dopustov

Upravna enota Slovenska Bistrica obvešča, da krajevna urada v Poljčanah in Oplotnici v času od 9. 7. 2018 do vključno 17. 8. 2018, ne bosta poslovala zaradi koriščenja rednega letnega dopusta.

V tem času si stranke lahko uredijo zadeve na sedežu Upravne enote Slovenska Bistrica, Kolodvorska ulica 10, 2310 Slovenska Bistrica ali pokličejo na telefonski številki:

–  02 805 5500 (centrala) za splošne informacije ali

–  02 805 5552 za informacije s področja matičnih zadev.

 

Upravna enota ima uradne ure:

– v ponedeljek   od 8.00 do 15.00,

– v torek           od 8.00 do 15.00,

– v sredo          od 7.00 do 12.00 in od 13.00 do 17.00,

– v petek           od 8.00 ure do 13.00 ure.

Hvala za razumevanje.

 

Obvestilo – popolna zapora javne poti Stanovsko – Bistriška cesta

Zaradi del ob prenovi tirnih naprav bo v času od 23. 7. 2018 do 31. 7. 2018 popolna zapora JP 947561, Stanovsko – Bistriška cesta, na železniškem prehodu v Poljčanah.

Obvoz bo urejen po obstoječih javnih poteh.

Posnetek 23. redne seje Občinskega sveta Občine Poljčane, 3. 7. 2018