Otvoritev prenovljenega kozolca “Čreti”

Občina Poljčane vabi na otvoritev prenovljenega kozolca “Čreti”. Otvoritev bo 13. 9. 2019 ob 17. uri pod kozolcem v Zg. Poljčanah.

                 

Brezplačni tečka TPO z uporabo avtomatskega defibrilatorja za javne uslužbence

Zdravstveni dom Slovenska Bistrica v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca Maribor in Razvojno informacijskim centrom Slovenska Bistrica vabi na brezplačni tečaj TPO z uporabo avtomatskega defibrilatorja za javne uslužbence. Tečaj bo potekal v sredo, 18. septembra 2019 ob 15. uri v prostorih Centra za starejše Metulj, Leskovarjeva ulica 12, Slovenska Bistrica.

 

Srečanje župana z ekstremnim tekačem Bogomirjem Dolencem

Pred odhodom na start enega večjih ekstremnih tekaških projektov v Sloveniji, ki se pričenja to soboto 31. avgusta 2019 je tekača Bogomir Dolenca sprejel in mu zaželel lahke noge tudi župan občine Poljčane g. Stanislav Kovačič. Med obiskom na sedežu občine sta spregovorila o samem projektu, pripravah nanj ter tudi o samih malih vitezih, za katere je zbiranje sredstev projektu namenjeno. 

Občina Poljčane je tudi finančno podprla delovanje ustanove Mali vitez in organizacijo projekta, saj se zavedamo kolikšen trud in napori so potrebni, da se pripravi tovrstni edinstveni projekt v Sloveniji. 

Tekača lahko spremljate na njegovi poti okrog Slovenije na virtualnem zemljevidu www.okrogslovenije.si , kjer si lahko tudi več preberete o samem projektu.

Promocijski video “Doživetja med Pohorjem in Bočem”

V okviru medobčinskega projekta “Doživetja med Pohorjem in Bočem”, katerega partner je tudi Občina Poljčane, je nastal promocijskih video film.

 

Začetek novega šolskega leta

Otroci bodo v šolskem letu 2019/2020 za šolske klopi prvič sedli v ponedeljek, 2. septembra. Za otroke bo to prvi šolski dan po brezskrbnih počitnicah, ki se ga vznemirljivo veselijo, saj se po dolgem času ponovno vidijo s sošolkami in sošolci. Za prvošolce pa bo to dan, ko bodo sploh prvič spoznali svoje sošolke in sošolce. Skrb za varnost na cestah je pomembna vse dni v letu, najbolj pa bo pomembna predvsem v prvih šolskih dneh, da se razmere vrnejo v ustaljene tirnice. Za varnost  bodo v naši občini tudi letos skrbeli člani ZŠAM Poljčane v sodelovanju z medobčinskim inšpektoratom. Vse udeležence v prometu pozivamo, da so dodatno previdni in pozorni na učence in dijake, ki so zelo izpostavljeni v prometu, še posebej pa naj bodo pozorni na mlajše otroke, ki so najbolj ranljivi udeleženci v prometu in je temu namenjena tudi preventivna akcija »Varno v šolo«, ki se bo izvajala v času od 26. avgusta do 8. septembra.

Dragi šolarji, predvsem pa prvošolke in prvošolci. Naj bo skok v novo šolsko leto čim bolj prijeten, srkajte znanje, izberite dobre obšolske dejavnosti, hkrati pa uživajte šolske dni s sošolci in sošolkami. Želim vam prijeten začetek šolskega leta 2019/2020.

Župan, Stanislav Kovačič

 

Koledar dogodkov za mesec september

Objavljamo koledar dogodkov  in obvestil Občine Poljčane za mesec september.

         

Simbioza Giba 2019

Simbioza Giba je nacionalni projekt ozaveščanja in spodbujanja k neposredno gibalno športnim aktivnostim vseh generacij in je vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja in medgeneracijskega sodelovanja, ki naslavlja dva pomembna področja: povečanje deleža telesno dejavnih posameznikov ter ustvarjanje okolij za spodbujanje telesne dejavnosti. Letos bo med 14. in 21. oktobrom potekala že šesta vseslovenska akcija Simbioza Giba. V našem lokalnem okolju so v projekt vključeni Osnovna šola, Vrtec in Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane. Vabimo, da se akciji aktivno pridruži še kdo od ljubiteljev športnih aktivnosti, zdravega in aktivnega življenja.

 

Posvet “Priložnosti in izzivi na področju kmetijstva, zdrave hrane in podjetništva na podeželju”

Društvo za razvoj slovenskega podeželja (DRSP), v sodelovanju z LAS Dobro za nas, organizira okroglo mizo na temo »Priložnosti in izzivi na področju kmetijstva, zdrave hrane in podjetništva na podeželju«. Posvet bo potekal 6. septembra 2019 v gradu Slovenska Bistrica. Več informacij najdete v priloženem vabilu, rok za prijavo pa je do 3. 9. 2019.

Polletno poročilo o delovanju Programa Svit za obdobje od 1.1. do 30.6.2019
Obvestilo o popolni zapori prometa na območju gradnje podvoza

Obveščamo občane Poljčan, da bo na območju gradnje podvoza v sredo, 21. 8. 2019 popolna zapora prometa preko nivojskega železniškega prehoda.   Prosimo za razumevanje. Prosimo za razumevanje.

 

Koledar dogodkov in obvestil za mesec avgust 2019

Objavljamo Koledar dogodkov  in obvestil za mesec avgust 2019.

           

Postavitev klopotca Vinogradniškega društva Martin Studenice

Vinogradniško društvo Martin Studenice vabi na postavitev klopotca, ki bo v nedeljo, 11. 8. 2019 ob 15. uri pri kleti v Studenicah. Člani društva pripravljajo kulturni program in simbolično pogostitev.  Vabljeni.

Športno dobrodelni projekt ”Okrog Slovenije 2019- za Male viteze”

Občina Poljčane podpira športno-dobrodelni projekt Okrog Slovenije 2019 – za male viteze, s katerim se nadaljuje zgodba gibanja za male viteze, v kateri je naš občan, tekač Bogomir Dolenc v letu 2018 uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. Z dosežkom je postavil mejnike tako v športnem vidiku, kakor v dobrodelnem (organizacijskem). V ultra tekaškem svetu sedaj postavlja lestvico še višje.

Okrog Slovenije 2019– za male viteze bo eden večjih športno-dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji, s katerim bo tekač Bogomir Dolenc odtekel več kot 1200 km v 12 dneh. Tekel bo po cestah, ki so čim bližje meji Slovenije. Štart extremnega tekaškega projekta je 31. avgusta 2019, zaključuje se 11. septembra 2019. Štart in cilj bosta v Črni na Koroškem. Povprečna kilometrina na dan bo 100 km, ki pa se bo glede na konfiguracijo terena in psiho/fizično utrujenost tekača prilagajala. Cilj tekača in ekipe bo prispeti na cilj ob predvidenem datumu.

Bogomir Dolenc vas vabi k podpori ali sodelovanju v projektu “Okrog Slovenije 2019 – za male viteze”, s katerim v 12 dneh obteče Slovenijo, odteče nekaj več kot 1200 km in s tem nadaljuje(te) lansko zgodbo gibanja za male viteze.

Podprite projekt, pridružite se …na trasi.

Vsakršnega obiska, srečanja kjerkoli bo g. Dolenc zelo vesel. Dnevni napredek teka bo prikazan preko GPS povezave (on line view) na strani www.okrogslovenija.si. Predvsem pa bo vesel tudi lokalne podpore občanov pri sodelovanju (tek, SMS donacija, ipd).

Več podrobnsoti si lahko prebere v pripeti datoteki oziroma jih dobite tukaj:

Dokumenti, priloge:
Opis Okrog Slovenije julij 2019

Obvestilo občanom o zbiranju vlog za prijavo škode, nastale na stvareh zaradi posledic močnega neurja s poplavami in točo 7. in 8. julija 2019

Na osnovi Dopolnilnega sklepa o ocenjevanju škode na stvareh zaradi posledic močnega neurja s poplavami in točo 7. in 8. julija 2019, št. 844-20/2019-61-DGZR, z dne 23. 7. 2019, prejetega s strani Uprave RS za zaščito in reševanje, vas obveščamo, da Občina Poljčane začenja z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na stvareh zaradi neurja s poplavami in točo 7. in 8. julij 2019.

Oškodovanci škodo prijavijo na predpisanih obrazcih, in sicer:

  • Obrazec 1 – ocena škode na kmetijskem zemljišču (poškodovano zemljišče od mulja in kamenja ipd. – škoda na kmetijskih pridelkih se ne ocenjuje!)
  • Obrazec 3 – ocena škode za uničeno stavbo v celoti
  • Obrazec 4 – ocena delne škode na stavbi – objektu
  • Obrazec 5 – ocena škode na gradbeno-inženirskih objektih (infrastruktura) 

Obrazce za prijavo škode lahko oškodovanci dobijo tudi na sedežu Občine Poljčane, Bistriška cesta 65, 2319 Poljčane.

Izpolnjene vloge oškodovanci oddajo v času uradnih ur v tajništvo Občina Poljčane, Bistriška cesta 65, najkasneje do srede, 21. 8. 2019.

Za dodatne informacije lahko v času uradnih ur pokličete na tel. št.: 02 8029 220. 

 

Zahvala!

Spoštovani!

V nedeljo, 7. julija, je področje naše občine prizadejalo hudo neurje. Najhujše kar ga pomnimo.

Vsem, ki ste nesebično in samoiniciativno pomagali odstranjevati posledice nedeljskega neurja se zahvaljujem za požrtvovalnost, humanost in lojalnost domačemu kraju.

Z veseljem ugotavljam, da je še vedno veliko ljudi, ki so sposobni realnega premisleka o neukrotljivi naravi in v tako izrednih razmerah ne modrujejo, pametujejo, obtožujejo in iščejo popolnost v nepopolnem svetu.

Posebna zahvala je namenjena članom PGD Poljčane, ki se ob tovrstnih in podobnih dogodkih vedno izjemno izkažejo.

Veseli nas, da smo jim ob ustanovitvi lastne občine pravočasno prisluhnili, in skupaj z njimi, v vseh letih delovanja občine Poljčane zagotovili ustrezno, učinkovito tehniko in opremo, ki jim ob nespornem strokovnem znanju, pridobljenem s stalnim izobraževanjem omogoča preudarno ter varno pomoč.

Domišljeni, učinkoviti in cenovno racionalni nakupi so lahko zgled v širšem slovenskem prostoru.

Hvala vsem, v upanju, da se v tovrstnih dogodkih ne bomo kmalu ponovno potrebovali.

Stanislav Kovačič, župan Občine Poljčane

 

Objavljamo posnetek 6. redne seje Občinskega sveta Občine Poljčane
Koledar dogodkov in obvestil za mesec julij 2019

Objavljamo Koledar dogodkov in obvestil za mesec julij 2019.

         

Državno prvenstvo v Beach wrestlingu (rokoborba na mivki) – dosežki

 V soboto 29.06.2019 se je v Poljčanah odvijalo državno prvenstvo v Beach wrestlingu (rokoborba na mivki)

Šest naslovov državnega prvaka je ostalo v Poljčanah in samo en je odšel v Lenart.

Na prvenstvu so nastopili člani v kategorijah do 70, 80, 90 in 90+ kg in članice v kategorijah do 50, 60 in 70 kg.

 Naslov državnega prvaka so osvojili: Filip Trbulin do 70kg, Rok Gril do 80kg, in Timotej Trbulin do 90kg med člani. V ženski konkurenci so državne prvakinje Pia Kocbek do 50kg, Sara Trbulin do 60kg, Maja Baumhakl do 70kg.

 Druga mesta so zasedli Mišel Skrbiš do 80kg, Urban Pihler do 90kg, Silvo Rak v kategoriji 90+, Urška Vuk do 50kg in Kristina Kodba do 60kg. Tretja je bila Anja Vuk do 50kg.

 Športni pozdrav, Miloš Trbulin

 

Vabljeni k sodelovanju v 25. akciji ocenjevanja urejenosti okolja Zlata vrtnica 2019

Vabljeni k sodelovanju v 25. akciji ocenjevanja urejenosti okolja Zlata vrtnica 2019. Prijava je možna do 15. 8. 2019 na naslov TIC Slov. Bistrica.

Obvestilo o spremembi relacije in termina brezplačnih prevozov za starejše občane od 1. 7. 2019 dalje

Obveščamo, da se bo od 1. 7. 2019 dalje brezplačen prevoz izvajal na dveh relacijah:

  • RELACIJA 1: Stanovsko – Sp. Brežnica – Stanovsko – Lušečka vas – Ljubično – Zg. Poljčane – Poljčane in obratno. 

Prevoz se bo izvajal dva krat tedensko ob delavnikih vsak torek in petek.

  • RELACIJA 2: Globoko ob Dravinji – Modraže – Novake – Hrastovec pod Bočem – Krasna – Studenice – Križeča vas – Brezje pri Poljčanah – Sp. Poljčane – Poljčane in obratno.  

Prevoz se bo izvajal enkrat krat tedensko ob delavnikih vsak torek.

Za več informacij se lahko v času uradnih ur obrnete na Občino Poljčane na telefon 02 8029 220 ali email klavdija.majer@poljcane.si.

Vstopne in izstopne točke so določene v časovnem razporedu brezplačnih voženj.