Brezplačni računalniški tečaj za odrasle

Arhiv OŠ PoljčaneBrezplačni računalniški tečaj za odrasle bomo izvedli v Poljčanah v primeru, da bo dovolj prijavljenih za skupino.

Prijave zbiramo na tel. 02 8430730 ali info@lu-sb.si ali na bojana.korez@poljcane.si in 02/8029 290!

Veselimo se srečanja z vami!

 

 

 

UŽU BIPS – beremo in pišemo skupaj

Avtor: Jernej RakČe se sprašujete, kako bi povečali uspešnost vaših otrok v šoli in tudi sami bolj aktivno sodelovali pri zgodnjem opismenjevanju vašega šolarja v prvi triadi osnovne šole, ali če bi želeli aktivno preživeti prosti čas z vašim otrokom, potem je pravi naslov za vas program BIPS.

V javno veljavnem programu, ki je financiran iz ESS sredstev in tako za vas popolnoma brezplačen bomo poskrbeli za kreativno ustvarjanje, saj bomo izdelovali lutke in si kakšno predstavo tudi ogledali, se učili z računalnikom, ter počeli še marsikaj zanimivega.

Program bomo izvajali v Poljčanah, če bo prijavljenih najmanj 12 udeležencev.

Prijave zbiramo na tel. 02 8430730 ali info@lu-sb.si na bojana.korez@poljcane.si in 02/8029 290!

Veselimo se srečanja z vami!

Izdelajmo naravi prijazne vrečke iz blaga

Ljudska univerza Slovenska Bistrica v sodelovanju z Razvojnim centrom narave organizira 10. 05. 2012 ob 16.00 v Razvojnem centru narave BREZPLAČNI ŠTUDIJSKI KROŽEK izdelovanja vrečk iz blaga, ki vse bolj postajajo zaščitni prepoznavni znak tistih, ki jim je mar za okolje in za ohranjanje naravnih virov.

Tudi če šivanje ni veščina, ki jo že obvladate, se nam lahko pridružite, saj se jo boste imeli priložnost naučiti. V kolikor imate svoj prenosni šivalni stroj ga prinesite s seboj, kajti tako bo lahko vaše delo še zanimivejše.

Osem srečanj bo za udeležence popolnoma brezplačnih. Izdelovali bomo vrečke iz blaga različnih barv in oblik.

Prijave zbiramo na tel. 02 8430730 ali info@lu-sb.si ali na bojana.korez@poljcane.si in 02/8029 290!

Veselimo se srečanja z vami!

Krvodajalska akcija

Območno združenje Rdečega križa Slovenska Bistrica  organizira krvodajalsko akcijo, ki bo v sredo, 25. 4. 2012, v prostorih Osnovne šole Poljčane med 7.00 in 11. 00 uro.

Postavitev “vaškega majpama” v Studenicah

Turistično društvo Samostan Studenice vabi na postavitev “vaškega majpama” in druženje, ki bo v petek, 27. 04. 2012, s pričetkom ob 15. uri pri samostanu v Studenicah.

Zaključni račun Proračuna Občine Poljčane za leto 2011

Obveščamo vas, da je Občina Poljčane objavila Zaključni račun Proračuna Občine Poljčane za leto 2011.

Dokumenti so dostopni na tej povezavi.

Razpis sredstev za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter podeželja na območju Občine Poljčane v letu 2012

Foto Boštjan Štih in Nejc Zorko HorvatObčina Poljčane objavlja razpis sredstev za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter podeželja na območju občine Poljčane za leto 2012.

Razpisna dokumentacija je dosegljiva na tej povezavi.

Javni razpis za sofinanciranje programov društev na področju kmetijstva
Objava javnih razpisov za sofinanciranje programov društev
Javni razpis za vpis predšolskih otrok v programe vrtca

Foto: Jernej RakObveščamo vas, da je javni zavod “Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica” objavil Javni razpis za vpis predšolskih otrok v programe vrtca za šolsko leto 2012/2013.

Več o javnem razpisu preberite tukaj.

Obrazci so dostopni na tej povezavi.

 

 

 

Javni poziv delodajalcem – sofinanciranje kadrovskih štipendij

Obveščamo vas, da je Ekonomski institut Maribor d.o.o., Center razvoja človeških virov, kot nosilec Regijske štipendijske sheme za Podravje, objavil Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po štipendistih za šolsko/študijsko leto 2012/2013 in vključitev v enotno Regijsko štipendijsko shemo (RŠS za Podravje). Javni poziv je odprt do 20. 7. 2012.

Več o javnem pozivu si lahko preberete na tej povezavi.

Akcija Očistimo Slovenijo – sporočilo za javnost

Projekt Očistimo Slovenijo 2012 tudi uradno uspešno zaključen – pot k družbi brez odpadkov se nadaljuje

Ljubljana 6. april – Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se bo danes zvečer s slovesno prireditvijo zaključil največji vseslovenski prostovoljski projekt Očistimo Slovenijo 2012. Po podatkih organizatorjev je letos povezal več kot 270.000 ljudi, ki so čistili okoli 3.500 divjih odlagališč, pri tem pa so iz narave odstranili za okoli 5.000 ton odpadkov.

Na dan akcije se je čiščenja udeležilo okoli 130.000 otrok in mladine iz 600 osnovnih in srednjih šol ter vrtcev. Za en cilj se je v enem dnevu povezalo preko 4000 društev, organizacij in podjetij. Od teh se je za dejavno soustvarjanje projekta odločilo tudi prek 200 organizacij, zvez in podjetij. Ožja organizacijska ekipa projekta je štela 130 posameznikov in preko 300 občinskih in regijskih koordinatorjev. Ključne za uspeh projekta so bila tudi vsa slovenska komunalna podjetja ter 207 občin.