Letni program športa 2014
Novi vozni redi Slovenskih železnic (od 15. 12. 2013) in opozorilo!

Obveščamo občane, da je z dnem 15. 12. 2013 pričel veljati novi vozni red Slovenskih železnic.

Hkrati z uveljavitvijo novega voznega reda se, med železniškima postajama Poljčane – Dolga Gora v sistemu zavarovanja železniškega prometa, uvaja t.i. obojestranski promet. To pomeni da lahko istočasno vozi vlak v isto smer po levem, drugi vlak pa po desnem tiru.

Kaj to v praksi pomeni? To pomeni določeno novo tveganje pri prečkanju tirov. Vlak lahko odpelje iz postaje Poljčane proti Dolgi Gori po desnem tiru (sedaj rednem tiru) in  nekaj sekund ali pa minut za njim drugi vlak iz postaje Poljčane po levem tiru ali tudi obratno, da uvozita vlaka v postajo Poljčane z le nekaj sekundami ali minutami razlike vsak po svojem tiru!

“VZEMI SI ČAS, NE PA ŽIVLJENJE!”

Novi vozni redi:

Podjetno v svet podjetništva

Mariborska razvojna agencija je na spletni strani www.mra.si objavila prvi izmed treh predvidenih javnih pozivov za vključitev v operacijo Podjetno v svet podjetništva 2014 v Podravski regiji.

Dodatne informacije na  elektronskem naslovu: pvsp@mra.si ter tel. št. (02) 333 13 19.

Preberite več:

Žive jaslice v Studenicah

Dovolite nam, da za trenutek stopimo na vašo pot ob čisto drugačni priložnosti. V bližnji prihodnosti prirejamo že 15. leto zapored ŽIVE JASLICE v vasici Studenice v občini Poljčane.

Ob tej priložnosti vas prosimo in hkrati VABIMO, da si vzamete nekaj časa in se nam pridružite na eni izmed uprizoritev, ki se bodo odvijale

v torek, 24.12.2013 ob 22. uri

– v sredo, 25.12.2013 ob 17. uri

– v četrtek, 26.12.2013 ob 17. uri

– v četrtek, 26.12.2013 ob 14. uri

posebna uprizoritev namenjena invalidom, starejšim, mladim družinam, …oz. vsem, ki ne morejo peš po grajski vzpetini do hlevčka na gradu.

Svetopisemska zgodba o rojstvu Jezusa oživi s pomočjo več kot 100 nastopajočih in 50 živali. Trg Studenic je predstavljen kot Betlehem v malem. Hribček proti staremu gradu simbolizira betlehemske poljane, kjer so v preprostih hiškah prenočevali pastirji. Na vrhu gradu pa je urejen hlevček, kjer Marija z Jožefom povije svojega novorojenega sina. Na živih jaslicah boste sprva prisluhnili zgodbi, ob koncu zgodbe pa je možen še ogled hlevčka z družinico.

DOVOLITE NAM, DA VAM Z NAŠO BOŽIČNO ZGODBO POLEPŠAMO PRAZNIKE!

Z največjim veseljem vas pričakujemo in se veselimo srečanja z vami!

Člani TD Samostan StudeniceLetak Žive jaslice 2013

Praznični december

V času od 14. do vključno 21. decembra bo v Poljčanah na tržnici potekal Božični sejem.

Objavljamo program:

Odločba o razmejitvi območij napada kostanjeve šiškarice Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu

Občina Poljčane objavlja besedilo Odločbe o razmejitvi območij napada kostanjeve šiškarice Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu.