Koledar dogodkov v občini Poljčane marec 2014

Objavljamo koledar dogodkov v občini Poljčane za mesec marec 2014.

 

Obvestilo o objavi javnih razpisov
Javno naročilo – izbira izvajalca za energetsko sanacijo OŠ Poljčane

Po določilih Zakona o javnem naročanju (Ur. l. RS, št. 128/06, 16/2008, 34/2008, 19/2010, 18/2011, 43/2012 in 90/2012; ZJN-2) naročnik vse zainteresirane ponudnike vabi, da skladno z Razpisno dokumentacijo oddajo ponudbe za: IZBIRO IZVAJALCA ZA ENERGETSKO SANACIJO OŠ POLJČANE – pri katerem se upoštevajo okoljski vidiki.

Javno naročilo je objavljeno na portalu javnih naročil RS: www.enarocanje.si, pod št. objave JN2100/2014 dne 21.2.2014.

Razpisna dokumentacija je dosegljiva na tej povezavi.

Prednostna lista upravičencev za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem v občini Poljčane

Občina Poljčane objavlja na podlagi Javnega razpisa za ugotovitev upravičencev za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem v Občini Poljčane, objavljenega dne 17. novembra 2013, Prednostno listo upravičencev za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem v občini Poljčane.

 

Prva energetska izkaznica za Občino Poljčane

Energetska izkaznicaEnergetska izkaznicaPrejšnji teden, je v Hotelu Habakuk, v Mariboru, potekalo srečanje županov Maribora in občin na območju delovanja eEnergetska izkaznicanergetske agencije za Podravje. Srečanja se je udeležil tudi župan občine Poljčane, gospod Stanislav Kovačič.

Po uvodnem pozdravu, vseh županov in ostalih udeležencev, s strani direktorice Energetske agencije za Podravje, dr. Vlaste Krmelj in župana Mesne občine Maribor, dr. Andreja Fištravec, je predstavnik sektorja URE in OVE pri Ministrstvu za infrastrukturo in prostor, mag. Hinko Šolinc, predstavil okvirje Energetske politike z novim Energetskim zakonom, smernice nove finančne perspektive na področju trajnostne energije in energetske izkaznice.

Energetska agencija za Podravje je na srečanju županov, štirim občinam, ki aktivno delujejo na področju trajnostne energije, podelila tudi prve energetske izkaznice za javne stavbe. Tako je energetsko izkaznico prejel tudi župan občine Poljčane, gospod Stanislav Kovačič.

Energetske izkaznice poleg obstoječega stanja vsebujejo tudi konkretne usmeritve, kako lahko v prihodnosti posamezne stavbe prihranijo še več energije z določenimi izboljšavami.

Jure Kuhar prvi, Timotej Trbulin tretji

V soboto 08.02.2014 je v Zagrebu potekal prvi seniorski FILA turnir “Zagreb Open” v rokoborbi grško-rimskega sloga..

V zelo močni konkurenci reprezentantov 10-ih držav v kategoriji do 75 kg je Jure Kuhar (RD Murska Sobota) za Slovensko reprezentanco osvojil zlato medaljo.

V isti kategoriji je nastopil tudi Timotej Trbulin (RK Poljčane) in po zgubljeni polfinalni borbi od češkega reprezentanta pristal na tretjem mestu z bronasto medaljo.

 

Čestitke!

Javno naročilo za dobavo in montažo opreme za vrtec Poljčane

Občina Poljčane obvešča, da je Uradnem listu RS, na Portalu javnih naročil  objavljeno javno naročilo za dobavo in montažo opreme za vrtec Poljčane.

Povezava.

Štajerska, pomagajmo si!

Štajerska, pomagajmo siRadio Rogla danes začenja akcijo – Štajerska, pomagajmo si.

031 660 984 je številka na katero lahko pokličete vsi, ki potrebujete pomoč zaradi izpada elektrike in vsi, ki bi radi pomagali.

Pomagate lahko tako, da ponudite obrok tople hrane, prenočišče, mogoče lahko posodite agregat, pomagate pri čiščenju vrta okrog hiše …

Nekateri pri nas bodo brez elektrike najmanj še do ponedeljka!

Pokličete tudi tisti, ki pomoč potrebujete. Skušali bomo poiskati pomoč!

P.S: Družine trenutno najbolj nujno potrebujejo agregate za elektriko. Lahko kdo posodi?

 

Nina Krobat, novinarka.

NOVICE in RADIO ROGLA, Škalska 7, 3210 Slovenske Konjice.

 

Prijava napak na električnem omrežju za individualne priključke – obvestilo

Obveščamo vas, da lahko prijavite napake na električnem omrežju individualnega priključka v tajništvu Občine Poljčane na telefonsko številko 02/ 8029 220.

Zbrane podatke bomo posredovali pristojnim za ureditev nizko napetostnega omrežja.

Prosimo vas, da videno obvestilo posredujete osebam za katere veste, da še vedno nimajo urejenega dostopa do električne energije.

Zahvaljujemo se za pomoč!