Varna pot v šolo – pobuda

V akciji Varna pot v šolo posebno pozornost namenjamo začetnikom, ki prvič stopajo na šolske poti in ne poznajo vseh nevarnosti, kot tudi ostalim osnovnošolcem, ki se po dolgih počitnicah vračajo v šole razigrani in morajo ponoviti pravila varnega ravnanja v prometu.

Otroci so kot prometni udeleženci nepredvidljivi, prometne predpise si razlagajo po svoje,  ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila. Zato moramo za njihovo varnost skrbeti predvsem drugi udeleženci v cestnem prometu.

Aktivnosti ob začetku šolskega leta vsako leto vključujejo tudi izjemno pomembno varovanje otrok na šolskih poteh. Prostovoljci pomagajo učencem pri prečkanju ceste na nevarnejših odsekih in s svojo prisotnostjo opozarjajo voznike na posebej previdno vožnjo v okolici šol. S svojim delom pomagajo občinskim redarjem in policistom pri zagotavljanju večje stopnje varnosti otrok na cesti.

Šolska potPri tem je še posebej pomembno, da morajo imeti otroci na poti v vrtec in prvi razred osnovne šole in domov spremstvo. Spremljevalci so lahko tudi otroci stari od 10 do 14 let, če to dovolijo starši otrok. Rumena rutice, simbol začetnikov v prometu,  je obvezna za otroke v prvem in drugem razredu osnovne šole.

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Občin Slove. Bistrica, Makole in Poljčane

Javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnine
Obvestilo Zasebne ambulante dr. Marijana Colarića

Obveščamo vas, da bo ambulanta Colarić Marjan dr. med., zaradi dopusta zaprta od 31.08. do 04.09.2015.

Med odsotnostjo nadomešča amb. Perenda Mithad dr. med., v njegovem ordinacijskem času.

Najboljša tematska pot v letu 2015

Na osnovi razpisa Turistične zveze Slovenije, Zavoda za gozdove Slovenije ter GIZ za pohodništvo in kolesarjenje za Najboljšo tematsko pot v letu 2015  je bilo na regijsko tekmovanje na mariborskem območju prijavljeno 6 poti.

Na osnovi ocen sta bili na mariborskem območju izbrali dve tematski poti, ki se uvrstita v izbor za “Naj pot na državnem nivoju” med njimi je tudi naša Učna pot v etnološko vas Križeča vas.

Letošnje leto je kot novost uvedeno spletno glasovanje za naj pot in sicer od 25. avgusta 2015 pa do 10. septembra 2015.

Glasujete lahko tako, da na  http://www.turisticna-zveza.si/glasovanje-2015-naj-pot potrdite »začni z glasovanjem« in pri Učni poti v etnološko vas Križeča vas obarvaš vseh pet zvezdic. 

Vsak glas šteje!

Kajakaši iz Majšperka

Od Poljčan do Majšperka po Dravinji.

Globoko, 16.8.2015

DSC_1059 DSC_1058 DSC_1057 DSC_1061 DSC_1060

 

 

 

 

 

 

 

Obvestilo Zasebne ambulante dr. Marjana Colarića

Zasebna ambulanta splošne medicine Marijan Colarić, dr. med. spec. spl. med., obvešča, da je zaradi okvare na telekomunikacijski napravi do nadaljnjega naročanje na zdravstvene storitve pri dr. Marjanu Colariču možno osebno v ambulanti v času poslovanja ambulante.

Koledar prireditev in dogodkov – avgust 2015