Obvestilo o zapori ceste

Obveščamo vas, da je zaradi zemeljskega plazu popolna zapora dela javne poti številka 947551 Spodnja Brežnica – Lušečka vas v Spodnji Brežnici.

Iz smeri Poljčan je obvoz mogoč po ulici Na hribu.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

Obiski v Vrtcu Poljčane
40 dni brez alkohola

Vsak dan je nov začetek!

Pričela se je preventivna akcija 40 dni brez alkohola, katere osnovni namen je opozoriti na splošno problematiko alkohola v družbi, tudi v prometu, kjer je sprejemljiva le ničelna toleranca, ter izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola. Javna agencija RS za varnost prometa ter prej Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu že od samega začetka sodeluje v akciji, kar pomeni že enajsto leto skupnih prizadevanj.

Letošnja akcija bo potekala od 10.2. do 26.3.2016 pod sloganom Vsak dan je nov začetek, s katerim želimo spodbuditi vse, da je prav vsak dan priložnost da spremenijo svoje ravnanje v še boljše. In kot je na današnji novinarski konferenci povedal direktor AVP mag. Igor Velov je “odločitev vsakega posameznika, ali bo sodeloval v akciji in preizkusil svojo trdnost, odločenost in odnos do alkohola.” V letošnji akciji so se poleg tradicionalnih sodelavcev Slovenske Karitas kot nosilca akcije ter Zavoda Med.Over.Net in AVP pridružili tudi na Zvezi društev upokojencev Slovenije ter na Radiu 1, kjer bo priljubljen radijski voditelj g. Deželak dnevno razpravljal o “svojih 40 dneh”. Aktivnosti pa se bodo izvajale tudi v o okviru letošnje Planice v dogovoru z Zavarovalnico Triglav.

Vabimo vas, da se akciji pridružite s svojimi aktivnostmi na lokalni ravni. V ta namen so vam na voljo tudi preventivna gradiva (plakati, letaki, solzice, radijski spoti)).
Pridružite pa se lahko tudi kot posamezniki in s svojim zgledom prispevate k manj škode zaradi alkohola.

Več informacij najdete na naših spletnih straneh www.avp-rs.si .

Lepo pozdravljeni,

Javna agencija Republike Slovenija za varnost prometa
Sektor za preventivo in vzgojo v cestnem prometu

Javni razpisi za sofinanciranje programov iz Proračuna Občine Poljčane v letu 2016

Občina Poljčane objavlja:

Javni razpis za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa na območju občine Poljčane v letu 2016

Rok: 9. marec do 12.00 ure

Javni razpis za sofinanciranje programov na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti iz Proračuna  Občine Poljčane v letu 2016

Rok: 9. marec do 12.00 ure

– Javni razpis za sofinanciranje programov društev na področju turizma iz Proračuna Občine Poljčane v letu 2016

Rok: 9. marec do 12.00 ure

Javni razpis za sofinanciranje humanitarnih društev iz Proračuna Občine Poljčane v letu 2016

Rok: 9. marec do 12.00 ure