Koledar dogodkov in prireditev v občini Poljčane – oktober 2017
Otvoritev koncertne dvorane Glasbene šole Slovenska Bistrica v Poljčanah

Ko so pred tremi leti nožice malčkov poljčanskega vrtca odkorakale v novo stavbo, se nam je nasmehnila sreča, ko je naša prošnja naletela na prava ušesa, in od takrat v stari stavbi ob železnici, med stenami, polnimi nekdanjega otroškega smeha, domujemo učenci in učitelji glasbene šole. Dislocirani oddelek bistriške glasbene šole vzgaja zelo dobre glasbenike, ki blestijo na mnogih zahtevnih glasbenih tekmovanjih ter tujih in seveda domačih odrih. Slednjega – in z njim novo koncertno dvorano – so nekateri izmed njih okusili in preizkusili  – in oder njih – že prvi dan novega šolskega dne, kajti v poletnih mesecih se je v prostorih nekdanje kuhinje zgodilo rojstvo dvorane z bleščečim se črnim klavirjem in velikim odrom, pa se bodo odslej med temi zidovi “kuhale” nove umetnine; glasba, zvoki. Občina Poljčane in naša glasbena šola sta združili moči in finančni vložek (v namen adaptacije pritličnih prostorov, ki so zajemali prostore nekdanje kuhinje s pripadajočimi manjšimi prostori in igralnico, smo uporabili namenska sredstva iz proračuna občine Poljčane za leto 2017 v višini 12.000 eur; gradbeno-zidarska dela, izdelava mavčno-kartonskih del in sten, obnova starega poda, montaža odra s podom, karnise, vhodna vrata in sredstva iz lastnih virov v višini 7.800 eur; slikopleskarska dela, elektro dela, dela vodovodarja) je botroval otvoritvi, na kateri sta bila častna govornika gospod Stanislav Kovačič, župan občine Poljčane ter ravnateljica glasbene šole, gospa Radmila Bikić Magdić, navzoči pa smo ne le na odru, temveč tudi med občinstvom opazovali zadovoljne obraze učencev. Dvorana je za kvalitetno delovanje glasbene šole nepogrešljiva; nastopi pred občinstvom so jagoda na smetani, res je!, toda v dvorano bodo glasbeniki stopali ne le na nastopu, pač pa pravzaprav vsak dan, kajti oder zahteva od učenca tisto nekaj, česar v učilnici med poukom iz svoje glasbenih spretnosti polne malhe ne more potegniti prav vsak. Zato je z odrom potrebno prijateljevati dan za dnem, sprva minutko ali dve, ga ponotranjiti, preizkušati, kako je glasbeniku dvorana prijazna akustično, da bi bil nato nastop pred občinstvom res optimalen in da bi glasbenik presegel samega sebe. Pihala in trobila ob spremljavi klavirja v dvorani zazvenijo še lepše. Koncertna dvorana je srce glasbene šole in mnoge stopinje bodo drsele v njej. Nič hudega. Če bo potrebno, se bo odra že naslednje leto lotil mojster s čopičem in mu v kratkem času vrnil sijaj. Pravzaprav bomo veseli, če bo tako s to rečjo, kajti prazen ne bi oder služil nikomur. Tako pa vam obljubljamo, da se bo po njem že letos sprehajalo mnogo otroških nog v zloščenih čevljih, ki odru pritičejo.
DSC_0001DSC_0025

DSC_0029

 

Rekonstrukcija javne poti JP 947581, Tovarniška ulica, Poljčane
Grajski večer v Studenicah

Turistično društvo Samostan Studenice vabi na prireditev Grajski večer, ki bo v nedeljo, 1. 10. 2017, s pričetkom ob 18.00 uri v samostanu Studenice.

Vstopnine ni.

Vabljeni.

Grajski večer 2017

Čiščenje toplega potoka v Studenicah

Turistično društvo Samostan Studenice vabi na delovno akcijo Čiščenje toplega potoka v Studenicah, ki bo v torek, 19. 9. 2017 ob 17.00 uri.

Vabljeni!

Vabilo_čiščenje toplega potoka

 

5. obletnica tržnice Poljčane

Občina Poljčane in Društvo zakladov Dravinjske doline v sodelovanju z Mariborsko razvojno agencijo vabijo na prireditev ob 5. obletnici tržnice Poljčane, ki bo v soboto, 9. septembra 2017 ob 9.00 uri na tržnici v Poljčanah.

Vabljeni!

Vabilo_5. obletnica tržnice