Potrebe prebivalstva po širokopasovni telekomunikacijski infrastrukturi – ponovno!

Spoštovani občani,

Občina Poljčane želi vsem občanom omogočiti možnost dostopa do širokopasovnih priključkov visokih hitrosti za potrebe dostopa do interneta in drugih širokopasovnih storitev, ki bodo v prihodnosti ključnega pomena za razvoj družbe na več področjih (e-zdravstvo, e-uprava, storitve v oblaku, itd.). V ta namen bi želeli preveriti, kakšne so dejanske potrebe in interes občanov za koriščenje širokopasovnih priključkov, zato vas vljudno prosimo, da izpolnite spodnjo anketo. Anketo naj izpolnjuje samo en član vsakega gospodinjstva oz. en predstavnik vsakega podjetja/organizacije. Anketa je namenjena izključno za analizo potreb uporabnikov in v nikakršni meri ni zavezujoča.

Anketo lahko izpolnite preko povezave: https://www.surveymonkey.com/r/Poljcane

ali natisnete pripet dokument, ga izpolnite in ga pošljete ali dostavite na naslov: Občina Poljčane, Bistriška cesta 65, 2319 Poljčane.

Anketo lahko, v tiskani obliki, prevzamete tudi v tajništvu občine.

Rok za izpolnitev ankete: 31. 8. 2018

Koledar dogodkov in prireditev – avgust 2018

Objavljamo Koledar dogodkov in prireditev v občini Poljčane za mesec avgust 2018.

 

Koledar_avgust 2018_1 Koledar_avgust 2018_2

 

Projekt 42 maratonov v 42 dneh

Športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh je največji tovrstni projekt v Sloveniji v letu 2018 in nasploh v zadnjem obdobju. Cilj projekta je zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez z SMS-donacijami, štartninami na dnevnih tekaških dogodkih. Drugi cilj, ki se je pojavil pri pripravi projekta pa je privabiti v gibanje čim večje število ljudi – to je mladih, starih, športnikov, nešportnikov, da s tekačem tečejo skupaj na pripravljenih krožnih tekaških progah. S tem želi tekač Bogomir Dolenc poudariti pomen zdravja, gibanja ter zdravega načina življenja in v to razmišljanje povabiti čim širši krog ljudi.

Bogomir Dolenc, ki je občan občine Poljčane, zadnje treninge opravlja v lastni občini (stezice na Boč, ceste po Dravinjski dolini – Studenice, Poljčane) in  vabi občane, da tečejo z njim.

Opis projekta je v prilogi.

web link

fblink 

 

Obvestilo – pelinolistna ambrozija

Spoštovani,

na območju občine Poljčane se je močno razrastla pelinolistna ambrozija. Dne 4. avgusta 2010 je začela veljati odredba ministra za kmetijstvo, ki v izvajanje prenaša določbo zakona, da morajo imetniki zemljišč izvajati ukrepe za preprečevanje širjenja oziroma zatiranje pelinolistne ambrozije in drugih neofitnih vrst iz rodu Ambrosia.

Odredba o ukrepih za zatiranje škodljivih rastlin iz rodu Ambrosia (Ur. l. RS, št. 63/10) določa, da so vsi lastniki in najemniki zemljišč, na katerih raste ambrozija, dolžni odstranjevati to škodljivo rastlino od začetka rastne dobe in preprečevati njeno ponovno razrast.

Odstranitev ambrozije je potrebno opraviti čimprej, da preprečimo cvetenje in sproščanje cvetnega prahu v okolico.

Pozor! Rastlina je alergena, zato pri odstranjevanju uporabimo rokavice, v času cvetenja pa tudi zaščitno masko!

Več o ambroziji: http://www.uvhvvr.gov.si/

 

Odstranimo ambrozijo I.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odstranimo ambrozijo II.

 

 

Obvestilo – popolna zapora javne poti Stanovsko – Bistriška cesta

Zaradi del ob prenovi tirnih naprav bo v času od 23. 7. 2018 do 31. 7. 2018 popolna zapora JP 947561, Stanovsko – Bistriška cesta, na železniškem prehodu v Poljčanah.

Obvoz bo urejen po obstoječih javnih poteh.

Posnetek 23. redne seje Občinskega sveta Občine Poljčane, 3. 7. 2018