Pogoji za plakatiranje v času volilne kampanje za lokalne volitve 2018
Javni razpis za dodelitev štipendij Občine Poljčane za študijsko leto 2018/2019
Trgatev potomke modre kavčine pri kleti Društva vinogradnikov Martin Studenice

Društvo vinogradnikov Martin Studenice vabi to nedeljo, 23. 9. 2018, ob 15. uri na trgatev potomke modre kavčine pri kleti Društva vinogradnikov Martin v Studenicah. Člani društva pripravljajo kulturni program in pogostitev za vse udeležence. Vabljeni!

130 let PGD Poljčane

Gasilci PGD Poljčane praznujejo 130 let delovanja društva.
Vabijo Vas, da se udeležite osrednje prireditve ob praznovanju 130-letnice PGD Poljčane, z gasilsko veselico in prevzemom nove hidravlične reševalne ploščadi, ki bo v soboto, 22. 9. 2018, pri gasilskem domu.

PROGRAM PRIREDITVE:
14.30 sprejem gostov
15.00 gasilska parada (od železniške postaje Poljčane do gasilskega doma Poljčane)
15.30 osrednja proslava s prevzemom hidravlične ploščadi
17.00 gasilska veselica z Ansamblom Smeh

Vljudno vabljeni!

4. mednarodna konferenca INTEGRALNO ZELENO GOSPODARSTVO ZA BOLJŠI SVET

13. in 14. septembra bo v Poljčanah potekal edinstven dogodek v evropskih in svetovnih prizadevanjih za trajnostni razvoj. Konferenco o povezovanju lokalnih in globalnih pogledov na pereče izzive in iskanju integralnih zelenih rešitev organizirajo Državljanska pobuda za Integralno zeleno Slovenijo, Center za integralni razvoj Trans4m iz Ženeve in Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica, v sodelovanju z več drugimi institucijami in organizacijami.

Mednarodna konferenca 13. septembra se bo skupaj z delavnico, osredotočeno na praktične rešitve (14.9.), odvijala okrog naslednjih tem in vsebinskih sklopov:

  • Integralno oplemeniten in z evropskim kontekstom obogaten trajnostni razvoj organizacij, skupnosti, občin in regij v Sloveniji, z možnostjo nadgradnje praktičnih modelov v celostne projekte integralne zelene družbe in ekonomije.
  • Razmislek o Sloveniji kot prostoru za učenje o trajnostnem razvoju.
  • Integralni pristop v Afriki, obetavna pot trajnostnega razvoja za blaginjo vseh, ki naj bo podprta tudi v okviru afriško-evropskega sodelovanja.

4. mednarodna konferenca Integralno zeleno gospodarstvo za boljši svet je namenjena socialnim inovatorjem z različnih področij in različnih sektorjev (od globalnih izzivov do razvoja regij in lokalnih skupnosti ter vzgoje in izobraževanja), vključujoč odločevalce in oblikovalce razvojnih politik. Potekala bo v prostorih Vrtca Poljčane, Dravinjska cesta 28.

Več informacij o dogodku v napovedi. Konferenca 13.9. bo potekala v slovenščini, z zagotovljenim prevodom v angleščino, delavnica 14.9. pa samo v angleščini.

Več informacij je na voljo na TEJ povezavi.

Prijava na konferenco

Prijava na delavnico

 

Čistilna akcija “Še zadnjič očistimo Slovenijo”

Pridružujemo se akciji ŠE ZADNJIČ OČISTIMO SLOVENIJO, ki bo potekala 15.9.2018 tudi v naši občini.  Lotili se bomo različnih aktivnosti, predvsem pa bomo dali poudarek:

  • čiščenju okolice bivalnih skupnosti, ulic, sprehajalnih poti ter pohodniških poti
  • čiščenju divjih odlagališč, čiščenje nelegalnih odlagališč kosovnih odpadkov, embalaže, hrane ali drugih odpadkov
  • čiščenju dna potokov in obrežij rek, potokov in vodotokov.

Zbrali se bomo ob 9. uri na določenih zbirnih mestih, kjer se bomo dogovorili o lokacijah čiščenja, razdelili vreče in nekaj rokavic, nato pa začeli z akcijo! Zbirna mesta: 1. Zgornje Poljčane – parkirišče pri pokopališču 2. Poljčane – parkirišče pred osnovno šolo 3. Studenice – pred samostanskim kompleksom

Vse udeležence prosimo, da poskrbijo za primerno obutev in obleko, dobro voljo, kakšen par rokavic in s seboj pripeljejo še koga!! Za vse podrobnejše informacije in dodatna vprašanja sem na voljo na 040 432 810 ali na maja.iza@gmail.com.

Koordinatorka čistine akcije Maja Bračko.

EKOLOGI_970x250_pasica_staticna

K sodelovanju vabi tudi Osnovna šola Kajetana Koviča Poljčane.

vabilo OŠ

 

Otvoritev likovne razstave Danijela Ferlinca – Danny-a

Vabljeni na otvoritev razstave slikarskih del, ki bo v sredo, 5. septembra 2018, ob 17. uri v prostorih Občine Poljčane.

Javni poziv za predlaganje kandidatov za predsednika in člane volilnih odborov ter njihovih namestnikov na voliščih na območju občine Poljčane za lokalne volitve v letu 2018

Občinska volilna komisija Občine Poljčane poziva politične stranke, druge organizacije občanov v občini ter občane, da najpozneje v desetih dneh po razpisu volitev t.j. do 13. 9. 2018 podajo svoje predloge za imenovanje predsednika in člane volilnih odborov ter njihove namestnike.

Pisne predloge skupaj s soglasjem in izjavo lahko posredujete do 13. 9. 2018 na naslov Občina Poljčane, Občinska volilna komisija, Bistriška cesta 65, 2319 Poljčane, na e-naslov: obcina@poljcane.si ali po faksu na št. 02/8029 226.