Koledar dogodkov in obvestil za mesec maj 2019

Objavljamo koledar dogodkov za mesec maj in vabimo k sodelovanju.

Popolna zapora prometa preko železniškega prehoda 24. 4. in 25. 4. 2019

Obveščamo občane Poljčan, da bo na območju gradnje podvoza od srede, 24. 4. 2019 od 7. ure do četrtka, 25. 4. 2019 do 17. ure zaradi izvedbe asfalterskih del, popolna zapora prometa preko železniškega prehoda.

Prosimo za razumevanje.

Krvodajalska akcija v Poljčanah, 26. 4. 2019

Vabljeni na krvodajalsko akcijo, ki bo v petek, 26. 4. 2019 od 7.30 do 11. ure v Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane.

Obvestilo o motenem prometu zaradi asfalterskih del na območju gradnje podvoza

Obveščamo občane Poljčan, da bo v četrtek 18.4.2019 in petek 19.4.2019 zaradi izvedbe zaključnih asfalterskih del, moten promet na območju gradnje podvoza. V četrtek, 18.4.2019 bo med 7:00 in 17:00 popolna zapora ulice Ob železnici, dela Tovarniške ulice in dela Strme ulica.

Promet preko železniških tirov bo začasno sproščen predvidoma v soboto, 20.4.2019.

Prosimo za razumevanje.

Poziv k sodelovanju ob dnevu Zemlje

Občina Poljčane poziva občane, da se ob dnevu Zemlje, 22. aprila 2019, pridružijo mednarodni akciji za ohranjanje čistega okolja. Občani naj na območju svojega bivanja poskrbijo za čisto in lepo okolje.

Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na Zemlji. Praznovanje se je prvič organiziralo leta 1970 in ga zdaj koordinira globalna mreža Dneva Zemlje. Dogodek vsakoletno praznujejo v več kot 192 državah. (vir: Wikipedija)

 

Prijava okvar javne razsvetljave preko spletne aplikacije

V okviru programa E2 MANAGER Javna razsvetljava je razvit sistem za interaktivno obveščanje o okvarah na javni razsvetljavi za občane. Občani lahko o okvarah na javni razsvetljavi obveščate preko spletne aplikacije – zemljevida, ki jo najdete na TEJ POVEZAVI.

Občina si prizadeva, da bi bila naša občina varnejša, zato vas prosimo da nam sporočate morebitne napake na javni razsvetljavi.

Povezave:

Portal »PRIJAVI OKVARO«: http://www.javna-razsvetljava.si/

https://jr.e2manager.com/external/reportMalfunction?7&name=Polj%C4%8Dane (direktna povezava)

Povezava za aplikacijo – sistem android: https://goo.gl/ph4N2c

Povezava za aplikacijo – sistem iOS: https://itunes.apple.com/us/app/prijaviokvaro/id1190327655?mt=8

ali pa preko brezplačne aplikacije “Prijavi okvaro” za pametne telefone.

Obvestilo za javnost_Občina Poljčane_e2jr

Objavljamo posnetek 4. redne seje Občinskega sveta, ki je bila 10. 4. 2019
Zdravje v Občini 2019

Nacionalni inštitut za javno zdravje je pripravil pregled ključnih kazalnikov zdravja v Občini Poljčane v primerjavi s slovenskim in regionalnim povprečjem.

 

 

2. ponovni poziv k predložitvi predlogov za člane vaških odborov

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ponovno poziva politične stranke in liste, zastopane v občinskem svetu Občine Poljčane, občane ter društva in organizacije s sedežem v Občini Poljčane, k posredovanju predlogov za imenovanje članov vaških odborov za območje naselij Zg. Poljčane, Podboč, Lovnik, Ljubično in za območje naselja Poljčane.

Sklic žalne seje Vinogradniškega društva Martin Studenice

Vinogradniško društvo Martin Studenice sporoča, da bo v torek, 9. 4. 2019, ob 18. uri v prostorih Kulturnega doma Studenice, ob smrti predsednika društva Ferdinanda Potiska,  žalna seja članov Vinogradniškega društva Martin Studenice in občanov. Žalna knjiga bo odprta v prostorih Kulturnega doma Studenice od 16. ure do zaključka žalne seje.

Posodobitev spletne strani

Obveščamo vas, da poteka posodobitev spletne strani Občine Poljčane, zato lahko občasno prihaja do motenj v delovanju spletne strani. Prosimo za razumevanje.

Brezplačni prevozi za starejše občane in upokojence

V Občini Poljčane bomo s 15. aprilom 2019 začeli izvajati storitev brezplačnih prevozov za starejše in upokojence. Storitev brezplačnih prevozov bo za Občino Poljčane izvajala prevoznica Stanka Spolenak, s.p., s kombijem za 8 potnikov.

Prevoz se bo izvajal na dveh relacijah:

  • RELACIJA 1: Stanovsko – Sp. Brežnica – Stanovsko – Lušečka vas – Ljubično – Lovnik – Zg. Poljčane – Poljčane in obratno.
  • RELACIJA 2: Globoko ob Dravinji – Modraže – Novake – Hrastovec pod Bočem – Krasna – Studenice – Križeča vas – Brezje pri Poljčanah – Sp. Poljčane – Poljčane in obratno.

 

Prvi prevozi se bodo izvedli že 16. 4. 2019 po določenem časovnem razporedu.

Za več informacij se lahko v času uradnih ur obrnete na Občino Poljčane na telefon 02 8029 220 ali email klavdija.majer@poljcane.si.

Vstopne in izstopne točke so določene v časovnem razporedu brezplačnih voženj.

 

Obvestilo o občasnih zaporah zaradi asfaltiranja 4. 4. 2019

V četrtek, 4. 4. 2019, bo v času od 8. do 15. ure zaradi asfalterskih del prihajalo do občasnih zapor Strme, Bevkove ulice in ulice Ob železnici.
Prosimo za potrpljenje in razumevanje.

Obvestilo o izvajanju meritev hitrosti

Počasneje je tudi varneje. Prehitra vožnja je še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato Agencija za varnost prometa  začenja prvi del nacionalne preventivne akcije Hitrost, ki bo potekala od 1. do 14. aprila 2019, ponovili pa jo bodo še poleti. Osnovni namen akcije je zmanjšanje števila prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi hitrosti in zmanjšanje teže njihovih posledic. Navedeni akciji se pridružuje tudi Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Slovenska Bistrica, Poljčane in Makole. Občinski redarji bodo kršiteljem, ki bodo prekoračili dovoljeno hitrost v času izvajanja nadzora in jih bo zabeležila samodejna merilna naprava, po pošti vročili plačilni nalog. Pri meritvah hitrosti občinski redarji ne ustavljajo voznikov, ki so prekoračili hitrost vožnje. Osnovni namen nadzora  ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad. Vožnja v skladu s predpisi od voznikov zahteva, da spremljajo prometno signalizacijo in se ravnajo po omejitvah hitrosti, nikakor pa ni namen nadzora, da vozniki v pričakovanju kontrol vozijo nerazumno počasi in s tem ovirajo promet. Od voznikov torej pričakujemo, da poznajo omejitev hitrosti in da jih vseskozi spoštujejo, predvsem pa da takšen vzorec vožnje obdržijo čim dlje po zaključku nadzora. Hkrati si želimo, da bi vozniki tudi spoznali, da za vožnjo v skladu z omejitvami, potrebujejo minimalno več časa, da pridejo na cilj, kot če vozijo hitreje in bolj agresivno, s tem pa tudi bolj nevarno.

 

Čemažev dan v Studenicah

Turistično društvo Samostan Studenice vabi v nedeljo, 7. 4. 2019 od 9. do 18. ure na Čemažev dan. Pridite v Studenice, okusite čemaževe dobrote, naučite se kaj novega, sprehodite se po bližnji okolici, poskrbite za svoje zdravje, … Več info na  samostan.studenice@gmail.com ali na 040 432 810.

 

 cemazev dan