Srečanje župana z ekstremnim tekačem Bogomirjem Dolencem

Pred odhodom na start enega večjih ekstremnih tekaških projektov v Sloveniji, ki se pričenja to soboto 31. avgusta 2019 je tekača Bogomir Dolenca sprejel in mu zaželel lahke noge tudi župan občine Poljčane g. Stanislav Kovačič. Med obiskom na sedežu občine sta spregovorila o samem projektu, pripravah nanj ter tudi o samih malih vitezih, za katere je zbiranje sredstev projektu namenjeno. 

Občina Poljčane je tudi finančno podprla delovanje ustanove Mali vitez in organizacijo projekta, saj se zavedamo kolikšen trud in napori so potrebni, da se pripravi tovrstni edinstveni projekt v Sloveniji. 

Tekača lahko spremljate na njegovi poti okrog Slovenije na virtualnem zemljevidu www.okrogslovenije.si , kjer si lahko tudi več preberete o samem projektu.

Promocijski video “Doživetja med Pohorjem in Bočem”

V okviru medobčinskega projekta “Doživetja med Pohorjem in Bočem”, katerega partner je tudi Občina Poljčane, je nastal promocijskih video film.

 

Začetek novega šolskega leta

Otroci bodo v šolskem letu 2019/2020 za šolske klopi prvič sedli v ponedeljek, 2. septembra. Za otroke bo to prvi šolski dan po brezskrbnih počitnicah, ki se ga vznemirljivo veselijo, saj se po dolgem času ponovno vidijo s sošolkami in sošolci. Za prvošolce pa bo to dan, ko bodo sploh prvič spoznali svoje sošolke in sošolce. Skrb za varnost na cestah je pomembna vse dni v letu, najbolj pa bo pomembna predvsem v prvih šolskih dneh, da se razmere vrnejo v ustaljene tirnice. Za varnost  bodo v naši občini tudi letos skrbeli člani ZŠAM Poljčane v sodelovanju z medobčinskim inšpektoratom. Vse udeležence v prometu pozivamo, da so dodatno previdni in pozorni na učence in dijake, ki so zelo izpostavljeni v prometu, še posebej pa naj bodo pozorni na mlajše otroke, ki so najbolj ranljivi udeleženci v prometu in je temu namenjena tudi preventivna akcija »Varno v šolo«, ki se bo izvajala v času od 26. avgusta do 8. septembra.

Dragi šolarji, predvsem pa prvošolke in prvošolci. Naj bo skok v novo šolsko leto čim bolj prijeten, srkajte znanje, izberite dobre obšolske dejavnosti, hkrati pa uživajte šolske dni s sošolci in sošolkami. Želim vam prijeten začetek šolskega leta 2019/2020.

Župan, Stanislav Kovačič

 

Koledar dogodkov za mesec september

Objavljamo koledar dogodkov  in obvestil Občine Poljčane za mesec september.

         

Simbioza Giba 2019

Simbioza Giba je nacionalni projekt ozaveščanja in spodbujanja k neposredno gibalno športnim aktivnostim vseh generacij in je vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja in medgeneracijskega sodelovanja, ki naslavlja dva pomembna področja: povečanje deleža telesno dejavnih posameznikov ter ustvarjanje okolij za spodbujanje telesne dejavnosti. Letos bo med 14. in 21. oktobrom potekala že šesta vseslovenska akcija Simbioza Giba. V našem lokalnem okolju so v projekt vključeni Osnovna šola, Vrtec in Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane. Vabimo, da se akciji aktivno pridruži še kdo od ljubiteljev športnih aktivnosti, zdravega in aktivnega življenja.

 

Posvet “Priložnosti in izzivi na področju kmetijstva, zdrave hrane in podjetništva na podeželju”

Društvo za razvoj slovenskega podeželja (DRSP), v sodelovanju z LAS Dobro za nas, organizira okroglo mizo na temo »Priložnosti in izzivi na področju kmetijstva, zdrave hrane in podjetništva na podeželju«. Posvet bo potekal 6. septembra 2019 v gradu Slovenska Bistrica. Več informacij najdete v priloženem vabilu, rok za prijavo pa je do 3. 9. 2019.

Polletno poročilo o delovanju Programa Svit za obdobje od 1.1. do 30.6.2019
Obvestilo o popolni zapori prometa na območju gradnje podvoza

Obveščamo občane Poljčan, da bo na območju gradnje podvoza v sredo, 21. 8. 2019 popolna zapora prometa preko nivojskega železniškega prehoda.   Prosimo za razumevanje. Prosimo za razumevanje.

 

Koledar dogodkov in obvestil za mesec avgust 2019

Objavljamo Koledar dogodkov  in obvestil za mesec avgust 2019.

           

Postavitev klopotca Vinogradniškega društva Martin Studenice

Vinogradniško društvo Martin Studenice vabi na postavitev klopotca, ki bo v nedeljo, 11. 8. 2019 ob 15. uri pri kleti v Studenicah. Člani društva pripravljajo kulturni program in simbolično pogostitev.  Vabljeni.

Športno dobrodelni projekt ”Okrog Slovenije 2019- za Male viteze”

Občina Poljčane podpira športno-dobrodelni projekt Okrog Slovenije 2019 – za male viteze, s katerim se nadaljuje zgodba gibanja za male viteze, v kateri je naš občan, tekač Bogomir Dolenc v letu 2018 uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. Z dosežkom je postavil mejnike tako v športnem vidiku, kakor v dobrodelnem (organizacijskem). V ultra tekaškem svetu sedaj postavlja lestvico še višje.

Okrog Slovenije 2019– za male viteze bo eden večjih športno-dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji, s katerim bo tekač Bogomir Dolenc odtekel več kot 1200 km v 12 dneh. Tekel bo po cestah, ki so čim bližje meji Slovenije. Štart extremnega tekaškega projekta je 31. avgusta 2019, zaključuje se 11. septembra 2019. Štart in cilj bosta v Črni na Koroškem. Povprečna kilometrina na dan bo 100 km, ki pa se bo glede na konfiguracijo terena in psiho/fizično utrujenost tekača prilagajala. Cilj tekača in ekipe bo prispeti na cilj ob predvidenem datumu.

Bogomir Dolenc vas vabi k podpori ali sodelovanju v projektu “Okrog Slovenije 2019 – za male viteze”, s katerim v 12 dneh obteče Slovenijo, odteče nekaj več kot 1200 km in s tem nadaljuje(te) lansko zgodbo gibanja za male viteze.

Podprite projekt, pridružite se …na trasi.

Vsakršnega obiska, srečanja kjerkoli bo g. Dolenc zelo vesel. Dnevni napredek teka bo prikazan preko GPS povezave (on line view) na strani www.okrogslovenija.si. Predvsem pa bo vesel tudi lokalne podpore občanov pri sodelovanju (tek, SMS donacija, ipd).

Več podrobnsoti si lahko prebere v pripeti datoteki oziroma jih dobite tukaj:

Dokumenti, priloge:
Opis Okrog Slovenije julij 2019