ZADNJE SLOVO

Spoštovani občani!

Sporočamo, da je protokol pogrebne slovesnosti od 10. 7. 2020 dalje (do preklica oz. spremembe) spremenjen, skladno z najnovejšimi smernicami NIJZ, na način, da se pogrebne slovesnosti  izvajajo zunaj, v družinskem krogu.  Prisotni morajo spoštovati medsebojno razdaljo min. 2 m, priporočljiva je uporaba zaščitnih mask.

Pokojni se na pokopališče pripelje 30 min pred pričetkom pogreba in se ga položi na odrišče pred vežico. Prav tako se cvetje polaga 30 min pred pričetkom pogreba na stojala pred vežico. Mrliške vežice in ostali prostori se ne uporabljajo in ostajajo zaklenjene.

Protokol pogrebne slovesnosti ostaja nespremenjen ter zagotavlja pietetno izvajanje pogreba.

Odpiranje krst ni dovoljeno. Pogrebna slovesnost se po možnosti izvede v dopoldanskem času.

Hkrati vas obveščamo, da je pisarna pogrebnega podjetja Yamaco d.o.o. Maribor, za sprejem naročil pogrebov, odprta po ustaljenem delovnem času. V pisarno lahko vstopita največ dve (2) osebiki sta zaščiteni z obraznimi maskami. V kolikor bi svojci želeli urediti pogreb preko telefona ali e-maila, pa je tudi to mogoče, preko naslednjih kontaktov:  telefon 02 320 41 70, mobilnik 041 679 322, e-naslov:  yamaco.info@siol.net. 24-urna dežurna služba pa deluje običajno.

Hvala za razumevanje.