Ukinjanje analognih programov pri Telemachu
Poljčane pojejo “KORAJŽA VELJA”

Občina Poljčane vabi  k sodelovanju na glasbeni prireditvi »KORAJŽA VELJA« v izvedbi Marjana Hvala.

Nastopi se bodo izvajali z glasbeno spremljavo v živo. Najboljši trije prejmejo praktične nagrade.

Prireditev je namenjena vsem občanom, ki bi se želeli s svojim pevskim talentom predstaviti širši publiki. Prijavijo se lahko osnovnošolci od 2. razreda dalje in odrasli. V prijavnici je potrebno navesti ime in priimek nastopajočega ter naslov in izvajalca predvajane skladbe. Podatki bodo posredovani izvajalcu prireditve, ki bo z nastopajočimi v dopoldanskem času izvedel vajo. Število mest za nastopajoče je omejeno. Prireditev se odvija v sklopu prireditev 11. Občinskega praznika Občine Poljčane.

OBVEZNE PRIJAVE na priloženem obrazcu v Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane pri g. Vinku Zobcu ali v Razvojnem centru narave do 27. 5. 2019 do 12.00.

 

Planinsko društvo Poljčane – državni prvaki v orientaciji
Objavljamo posnetek 5. redne seje Občinskega sveta, ki je bila 15. 5. 2019
11. Poljčanski tek

V počastitev občinskega praznika Občine Poljčane vas vabimo na 11. POLJČANSKI TEK, ki bo v soboto, 1. junija 2019, s pričetkom ob 9.00 uri.

Tek se bo odvijal na igriščih Osnovne šole Kajetana Koviča Poljčane. Informacije, garderobe, sanitarije in malica bodo v telovadnici osnovne šole. Izvajalci so Šolsko športno društvo Bogdan Krajnc Poljčane, OŠ Kajetana Koviča Poljčane ter Karl Petelinšek s sodelavci.

Predprijave in informacije: do srede, 29. 5. 2019

Miran Voglar – za vrtec, osnovno šolo, družinski tek in štafete šola – miran.voglar@gmail.com

Karl Petelinšek – za ostale starostne kategorije moški, ženske in štafete odrasli –  karl.petelinsek@gmail.com.

Prijave: Izjemoma tudi na dan prireditve do 8.45 ure.

Štart: Na šolskem igrišču, predvidoma po urniku.

 

Spored prireditev 11. Občinskega praznika Občine Poljčane
Vabilo ob 90. obletnici obstoja Planinskega društva Poljčane

Planinsko društvo Poljčane praznuje 90-letnico obstoja, zato vabi na svečani dogodek, ki bo v petek, 24. maja 2019, ob 19. uri v telovadnici OŠ Kajetana Koviča v Poljčanah.

 

Izzivi EU in prihodnost podeželja po letu 2020
Posaditev Štajerske brajde

Vinogradniško sadjarsko društvo Poljčane vabi v soboto 18. maja 2019 ob 14 uri na posaditev Štajerske brajde. Lokacija dogodka; pri društvenih prostorih, Tovarniška 1, Poljčane. Dogodek bo v vsakem vremenu.

 

Izvajanje meritev hitrosti na območju Občine Poljčane

Medobčinski inšpektorat obvešča, da se bo v 22. tednu (od 27. 5. 2019 do 2. 6. 2019 ) na območju Občine Poljčane izvajala meritev hitrosti.

 

Vabilo na prireditev Vrtec poje in pleše – Štafeta semen

Vrtec Otona Župančiča Slov. Bistrica vabi na prireditev Vrtec poje in pleše, ki bo v četrtek, 16. 5. 2019  s pričetkom ob 17. uri v telovadnici Srednje šole Slov. Bistrica. Po prireditvi bodo na stojnicah predstavljene aktivnosti projekta Štafeta semen.

Brezplačno usposabljanje na temo poslovnega protokola v mednarodnem sodelovanju

Poslovna točka SPOT svetovanje Podravje vabi na brezplačno usposabljanje “Poslovni protokol v mednarodnem sodelovanju”, ki bo v sredo, 22. maja 2019 od 8. do 16. ure v prostorih Ljudske univerze Slov. Bistrica.

 

 

Javna dražba najdenih predmetov

V sredo, 8. maja 2019, ob 10. uri, bo na Finančnem uradu Maribor, na naslovu Tržaška cesta 49, 2000 Maribor, potekala javna dražba najdenih predmetov, ki jih najditelji prinesejo na Policijo, v enem letu pa se ne najde lastnika oz. se ta ne javi. Podrobnosti najdete v priloženem dokumentu.

Koledar dogodkov in obvestil za mesec maj 2019

Objavljamo koledar dogodkov za mesec maj in vabimo k sodelovanju.

Popolna zapora prometa preko železniškega prehoda 24. 4. in 25. 4. 2019

Obveščamo občane Poljčan, da bo na območju gradnje podvoza od srede, 24. 4. 2019 od 7. ure do četrtka, 25. 4. 2019 do 17. ure zaradi izvedbe asfalterskih del, popolna zapora prometa preko železniškega prehoda.

Prosimo za razumevanje.

Krvodajalska akcija v Poljčanah, 26. 4. 2019

Vabljeni na krvodajalsko akcijo, ki bo v petek, 26. 4. 2019 od 7.30 do 11. ure v Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane.

Obvestilo o motenem prometu zaradi asfalterskih del na območju gradnje podvoza

Obveščamo občane Poljčan, da bo v četrtek 18.4.2019 in petek 19.4.2019 zaradi izvedbe zaključnih asfalterskih del, moten promet na območju gradnje podvoza. V četrtek, 18.4.2019 bo med 7:00 in 17:00 popolna zapora ulice Ob železnici, dela Tovarniške ulice in dela Strme ulica.

Promet preko železniških tirov bo začasno sproščen predvidoma v soboto, 20.4.2019.

Prosimo za razumevanje.

Poziv k sodelovanju ob dnevu Zemlje

Občina Poljčane poziva občane, da se ob dnevu Zemlje, 22. aprila 2019, pridružijo mednarodni akciji za ohranjanje čistega okolja. Občani naj na območju svojega bivanja poskrbijo za čisto in lepo okolje.

Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na Zemlji. Praznovanje se je prvič organiziralo leta 1970 in ga zdaj koordinira globalna mreža Dneva Zemlje. Dogodek vsakoletno praznujejo v več kot 192 državah. (vir: Wikipedija)

 

Prijava okvar javne razsvetljave preko spletne aplikacije

V okviru programa E2 MANAGER Javna razsvetljava je razvit sistem za interaktivno obveščanje o okvarah na javni razsvetljavi za občane. Občani lahko o okvarah na javni razsvetljavi obveščate preko spletne aplikacije – zemljevida, ki jo najdete na TEJ POVEZAVI.

Občina si prizadeva, da bi bila naša občina varnejša, zato vas prosimo da nam sporočate morebitne napake na javni razsvetljavi.

Povezave:

Portal »PRIJAVI OKVARO«: http://www.javna-razsvetljava.si/

https://jr.e2manager.com/external/reportMalfunction?7&name=Polj%C4%8Dane (direktna povezava)

Povezava za aplikacijo – sistem android: https://goo.gl/ph4N2c

Povezava za aplikacijo – sistem iOS: https://itunes.apple.com/us/app/prijaviokvaro/id1190327655?mt=8

ali pa preko brezplačne aplikacije “Prijavi okvaro” za pametne telefone.

Obvestilo za javnost_Občina Poljčane_e2jr

Objavljamo posnetek 4. redne seje Občinskega sveta, ki je bila 10. 4. 2019