Športno dobrodelni projekt ”Okrog Slovenije 2019- za Male viteze”

Občina Poljčane podpira športno-dobrodelni projekt Okrog Slovenije 2019 – za male viteze, s katerim se nadaljuje zgodba gibanja za male viteze, v kateri je naš občan, tekač Bogomir Dolenc v letu 2018 uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. Z dosežkom je postavil mejnike tako v športnem vidiku, kakor v dobrodelnem (organizacijskem). V ultra tekaškem svetu sedaj postavlja lestvico še višje.

Okrog Slovenije 2019– za male viteze bo eden večjih športno-dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji, s katerim bo tekač Bogomir Dolenc odtekel več kot 1200 km v 12 dneh. Tekel bo po cestah, ki so čim bližje meji Slovenije. Štart extremnega tekaškega projekta je 31. avgusta 2019, zaključuje se 11. septembra 2019. Štart in cilj bosta v Črni na Koroškem. Povprečna kilometrina na dan bo 100 km, ki pa se bo glede na konfiguracijo terena in psiho/fizično utrujenost tekača prilagajala. Cilj tekača in ekipe bo prispeti na cilj ob predvidenem datumu.

Bogomir Dolenc vas vabi k podpori ali sodelovanju v projektu “Okrog Slovenije 2019 – za male viteze”, s katerim v 12 dneh obteče Slovenijo, odteče nekaj več kot 1200 km in s tem nadaljuje(te) lansko zgodbo gibanja za male viteze.

Podprite projekt, pridružite se …na trasi.

Vsakršnega obiska, srečanja kjerkoli bo g. Dolenc zelo vesel. Dnevni napredek teka bo prikazan preko GPS povezave (on line view) na strani www.okrogslovenija.si. Predvsem pa bo vesel tudi lokalne podpore občanov pri sodelovanju (tek, SMS donacija, ipd).

Več podrobnsoti si lahko prebere v pripeti datoteki oziroma jih dobite tukaj:

Dokumenti, priloge:
Opis Okrog Slovenije julij 2019